19 трав. 2015 14:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

142

0

Селяни прийшли під стіни Вінницької ОДА. Кажуть, рейдери захопили їх підприємство

Селяни прийшли під стіни Вінницької ОДА. Кажуть, рейдери захопили їх підприємство

 У Вінниці знову пікет. Сьогодні через рейдерство 


Селяни прийшли під стіни Вінницької ОДА. Кажуть, рейдери захопили їх підприємство

 19 травня біля Вінницької облдержадміністрації зібрались працівники СТОВ «Поділля» с. Строїнці Тиврівського району, вони переконані, що їх підприємство захопили рейдери. Від влади вимагають повернути на посаду директора підприємства, який його очолював 12 років.

Як розповіла бухгалтер СТОВ «Поділля» Тетяна Когут, їх підприємство почали захоплювати 13 травня. Невідомі особи увірвались в кабінет директора і забрали печатку. Свої дії «захоплювачі» мотивували тим, що в держреєстрі зазначено власником підприємства – Олену Гурєвську. Селяни її знають, бо вона поставляла на їх підприємство мінеральні добрива.

«В середу, 13 травня близько 10 години СТОВ «Поділля» почали захоплювати. В коридорі почулися крики, потім в приймальню директора Андрія Слободянюка ввірвалися чоловіки і почали руки крутити, валяти по полу,затягнули в кабінет, хотіли забрати печатку, вивернули кармани, забрали ключі, телефон, щоб він не подзвонив у міліцію, забрали документи на машину. Вимагали печатку, обшукували все, потім знайшли печатку і тикали витягом зі державного реєстру, про те що вони вже є власниками. В машині вони почали на підробних документах ставити печатку. Ці чоловіки навіть не представилися, з ними була одна відома людина це Олена Гурєвська, яка співпрацювала з нашим підприємством, поставляючи міндобрива. Поки приїхала міліція, машину директора вже заблокували. Міліція відмовилася допомогти. Завдяки людям з села, директора не затягли в машину…Відеодокази цього є».

Також мітингуючи розповідають, що у СТОВ «Поділля» була заборгованість перед ТОВ «Остер», власницею якого є Олена Гурєвська, трохи більше трьох мільйонів, але ТОВ «Остер» подало до суду що, начебто, СТОВ «Поділля» винне не 3 мільйони, а 11. За словами працівників СТОВ «Поділля», суд був програний, після чого було ще два суди, які також «Остер» програли. І після останнього суду СТОВ «Поділля» захопили силою.

До мітингуючих вийшов голова Вінницької облради Сергій Свитко.

«Якщо ви до мене зараз звернетеся письмово, я відповідно звернуся до правоохоронних органів, про незаконні дії Гурєвської та реєстратора. По-перше, я мушу з’ясувати у керівництва реєстраційної служби, що взагалі відбувається».

Мітингувальники пообіцяли сидіти під стінами ОДА до вирішення їх питання.

Відомо, що СТОВ «Поділля» займається вирощуванням плодово-ягідної продукції. Розводять сорти суниці, які плодоносять в серпні місяці, малину, чорницю. Підприємство має свої теплиці та садки.

Селяни прийшли під стіни Вінницької ОДА. Кажуть, рейдери захопили їх підприємство

Селяни прийшли під стіни Вінницької ОДА. Кажуть, рейдери захопили їх підприємство - фото 2

Селяни прийшли під стіни Вінницької ОДА. Кажуть, рейдери захопили їх підприємство - фото 3

Селяни прийшли під стіни Вінницької ОДА. Кажуть, рейдери захопили їх підприємство - фото 4

Селяни прийшли під стіни Вінницької ОДА. Кажуть, рейдери захопили їх підприємство - фото 5

Селяни прийшли під стіни Вінницької ОДА. Кажуть, рейдери захопили їх підприємство - фото 6

Селяни прийшли під стіни Вінницької ОДА. Кажуть, рейдери захопили їх підприємство - фото 7

Селяни прийшли під стіни Вінницької ОДА. Кажуть, рейдери захопили їх підприємство - фото 8

Селяни прийшли під стіни Вінницької ОДА. Кажуть, рейдери захопили їх підприємство - фото 9

ВИННИЦА.info