28 квіт. 2016 11:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

61

0

Сергій Кудлаєнко разом із бізнесом обговорив перспективи Асоціації України з ЄС

Сергій Кудлаєнко разом із бізнесом обговорив перспективи Асоціації України з ЄС

 Учасники діалогу обговорили  перспективи лібералізації податків. 


Сергій Кудлаєнко разом із бізнесом обговорив перспективи Асоціації України з ЄС

 27 квітня в ефірі програми Вінницького обласного телебачення « Позиція» відбулась цікава дискусія з питань європейських перспектив України, в якій взяли участь народний депутат Сергій Кудлаєнко та виконавчий директор Вінницького відділення Асоціації платників податків Юрій Захарчук.

Учасники розмови наголосили, що Асоціація України з ЄС – це вибір українського народу, натхненником якого стали ідеали Майдану. Разом з тим,  на  часі вирішення внутрішніх проблем, що заважають прискорити поступ нашої країни до євроспільноти, серед них - адаптація законодавства  до стандартів ЄС,  ефективна робота Уряду і Парламенту,  розуміння  європейських цінностей  у всіх сферах суспільного життя.

«В політичному середовищі є беззаперечна підтримка  європейського курсу країни, тим більше зараз, коли Уряд очолив Володимир Гройсман, відомий прихильник євроінтеграції.  Парламентом прийнято так звані « безвізові» закони.  Але  важливим є   навіть не сам безвізовий режим, як факт,  до Європи повинен мати можливість поїхати кожен українець. Сьогодні  потрібно працювати  над підвищенням стандартів життя, а це економічні питання та  розвиток бізнесу, в першу чергу», - зазначив Сергій Кудлаєнко.

Сергій Кудлаєнко разом із бізнесом обговорив перспективи Асоціації України з ЄС

« Асоціація з ЄС, вступ до СОТ – все це нові перспективи для бізнесу. У нас є надра, родюча земля,  людський потенціал, але  відсутня державна підтримка.  Потрібна стала податкова система та допомога від держави по запровадженню  прозорої сертифікації  ISO для українських товарів. Крім того, у нас повністю відсутнє  пільгове кредитування малого бізнесу « з нуля», як у європейських країнах, банківська система працює виключно на власне збагачення», - повідомив Юрій Захарчук.

Учасники діалогу обговорили  перспективи лібералізації податків. За словами Сергія Кудлаєнка, законопроект №3357, який широко обговорювався  у Вінниці, але не був прийнятий,  залишається на контролі нардепів і буде лобіюватись надалі.

«Найбільшою проблемою сьогодення  є недовіра  суспільства до влади, тому завдання №1 – створити міст комунікації  для здійснення реформ і європейські умови реалізації особистості . Ми  не маємо права  втратити талановиту  молодь, яка вчиться за кордоном на відмінно і повинна мати стимул для повернення в Україну», - підкреслив народний депутат.

Сергій Кудлаєнко разом із бізнесом обговорив перспективи Асоціації України з ЄС - фото 2

Сергій Кудлаєнко разом із бізнесом обговорив перспективи Асоціації України з ЄС - фото 3

Сергій Кудлаєнко разом із бізнесом обговорив перспективи Асоціації України з ЄС - фото 4

Прес-служба народного депутата