23 лип. 2014 11:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

38

0

Сергій Петрук: Усі поранені з Вінницького госпіталю рвуться назад на передову

Сергій Петрук: Усі поранені з Вінницького госпіталю рвуться назад на передову

 Депутати Вінницької облради через перерозподіл коштів виділили 350 тис грн на потреби Вінницького військового госпіталю


Сергій Петрук: Усі поранені з Вінницького госпіталю рвуться назад на передову

 Депутати Вінницької обласної ради через перерозподіл коштів виділили 350 тис грн на потреби Вінницького військового госпіталю.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні під час позачергової сесії обласної ради.

Під час виступу на сесії облради, начальник Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, полковника медслужби Сергій Петрук подякував депутатам за виділені кошти й повідомив, що за останні 10 днів госпіталю надана благодійна допомога від населення, юридичних осіб також біля 350 тис грн.

«40% усіх коштів буде виділено на медичне забезпечення поранених у госпіталі (у Вінниці - авт.) і 60% коштів підуть на закупівлю обладнання та ліків для медичного супроводу, яке необхідне безпосередньо при транспортуванні поранених з поля бою до військово-медичних центрів», - сказав Петрук.

Він зазначив, що військовий медичний літак госпіталю АН-26 "Віта" на сьогоднішній день вже зробив близько 50 вильотів і перевіз понад 400 поранених із зони бойових дій. Військовий супровід поранених забезпечує бригада вінницького військово-медичного центру.

«З початку активної фази АТО більшість наших медиків надають допомогу в зоні бойових дій. У нас багато жінок-військовослужбовців в яких діти до 16 років і вони мали право на початок мобілізації написати рапорт і звільнитись. У нас таких жінок 78 й жодна з них не використала це право, ніхто рапорт не писав і практично усі вже побували в зоні АТО», - розповів Петрук.

Він зауважив, що майже усі поранені військовослужбовці, які перебувають у госпіталі, відмовляються від відпусток, на які вони мають право через поранення. «Я кожен день спілкуюсь із пораненими – в них велике прагнення як найшвидше повернутись назад до свої товаришів для несення служби», - сказав Петрук.

Він додав, що в зоні бойових дій не вистачає медичних автомобілів для вивезення з полю бою поранених до літака. На це, голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник запропонував депутатам облради зібрати кошти й придбати декілька автомобілів для військових медпрацівників й передати їх в зону бойових дій для підвозу поранених.

На сьогодні у вінницькому госпіталі перебуває близько 40 поранених бійців.

ВИННИЦА.info


0
0