11 груд. 2017 16:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

40

0

Сесія з одним питанням без сенсу. Депутати Вінницької облради завтра поговорять про пам’ятник

Сесія з одним питанням без сенсу. Депутати Вінницької облради завтра поговорять про пам’ятник

 Депутати Вінницької облради завтра поговорять про пам’ятник 


Сесія з одним питанням без сенсу. Депутати Вінницької облради завтра поговорять про пам’ятник

 На 12 грудня призначено сесію Вінницької обласної ради, на розгляд якої виносять одне питання: «Про звернення депутатів Вінницької обласної Ради 7 скликання до депутатів Вінницької міської ради та міського голови стосовно народного пам’ятника Тарасу Шевченку на площі Героїв Небесної Сотні». Позачергову сесію призначено після підтримки двох депутатських комісій. В зверненні депутати просять міську раду переглянути рішення про встановлення скульптурної композиції в пам'ять полеглих Героїв Небесної Сотні і не забирати з площі «народне» погруддя Т. Шевченку.

Звернення носить суто рекомендаційний характер. Але заради «рекомендації», депутати зберуться в сесійній залі, аби проголосувати «за» чи «проти» рішення, яке не матиме реальних результатів. Площа Небесної Сотні є власністю територіальної громади м. Вінниці. Виконком міської ради надав дозвіл на встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні, який спроектували за ініціативи родичів загиблих, на площі. Питання намагаються перевести в політичну площину, що може лише створити прецедент між активістами, які хочуть саме на Театральній бачити Кобзаря і родинами Героїв Небесної Сотні. Чи захочуть депутати розпалювати конфлікт, чи знайдуть альтернативне рішення, покаже завтрашнє голосування.

Як повідомляла Вінниця.info, на площі Небесної Сотні планують встановити «Дерево свободи» на честь полеглих Героїв під час Революції Гідності. 18 жовтня у Вінниці презентували проект пам’ятника Небесній Сотні. Разом з тим, ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» прийняла резолюцію, що пам’ятник Героям Небесної Сотні має бути відокремленим від будь-яких інших історичних подій та постатей.

Коли постало питання, що робити з погруддям Шевченка, яке встановлено на площі, депутат міської ради від «Свободи» Володимир Базелюк розповів журналістам, що планує забрати монумент Кобзареві і встановити його в дворі школи.

Вінниця.info