4 груд. 2015 17:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

44

0

Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня

Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня

Вінницька облрада закрила дві сесії в один день


Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня

 Під час другої позачергової сесії Вінницької обласної ради, 4 грудня, проголосували за чотири «кадрові» питання та рішення про передачу майна. «Свободівці» знову були «проти».

Розпочали сесію з питання Про оплату праці заступника голови Вінницької облради. Представник «Свободи» Андрій Вигонюк, який очолив комісію з питань законності, боротьби з корупцією, регламенту депутатської діяльності та люстрації, як і під час першої сесії, вимагав не нараховувати премії і не встановлювати надбавку. А в кінці виступу взагалі попросив скасувати дану посаду в облраді, задля економії бюджету. Такі пропозиції депутати не підтримали, і після голосування, представнику «Радикальної партії» Олександру Качуру таки встановили оклад і надбавку в розмірі 90% від окладу з дозволом призначати щомісячне преміювання у розмірі 60%.

Ще одне кадрове питання, що викликало невдоволення «свободівців» - про структуру і штатну чисельність обласної ради та її виконавчого апарату. Депутатам запропонували залишити штат апарату облради, як і в минулому – 38 осіб. Але представники «Свободи» знову були проти, хоча і не всі. А. Вигонюк запропонував скоротити апарат. Його однопартієць Володимир Барцьось, який є працівником апарату облради минулого скликання заперечив таку пропозицію, мовляв, там працюють рядові люди і на низьких зарплатах. Але він пропонував об’єднати посади заступника керівника апарату і керуючого справами, тобто скоротити одну штатну одиницю.

Представник БПП «Солідарність» Валерій Коровій відмітив, що апарат облради - це рядові працівники, які працюють в команді з депутатами, тому попросив обранців думати добре і враховувати специфіку структури.

«Я хочу, щоб ви всі звернули увагу на специфіку структури, яка називається обласна рада. Ви повинні зрозуміти, що ці люди – завсекторами, ці люди будуть працювати з вами: депутатами обласної ради, профільними комісіями. Тому і апарат, і депутатський корпус буде представляти одне ціле. Це організація спільної нашої роботи», - підкреслив В. Коровій.

Врезультаті депутати 63 голосами «За» таки затвердили структуру і штатну чисельність працівників в кількості 38 осіб.

Під час другої сесії депутати підтримали рішення, яким з 14 грудня перевели директора Вінницького обласного комунального гуманітарно-педагогічного коледжу Костянтина Войцеховського в статус виконуючого обов’язки до призначення нового керівника.

Також прийнято рішення про оголошення конкурсу на посаду ректора комунального вищого навчального закладу «Вінницька академія неперервної освіти».

Останнім прийнятим рішенням другої сесії облради було «Про передачу майна». За яким у Комунальну власність громади с. Клембівка Ямпільського району передано 200 примірників мистецького альбому «Віктор Наконечний» та 100 примірників книг Г. Петрака-Кухаренка «Голос душі» передали в комунальну власність громад Калинівського району.

Наступну позачергову сесію Вінницької облради скличуть вже 15 грудня для того, щоб прийняти бюджет.

 

Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня

Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня - фото 2

Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня - фото 3

Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня - фото 4

Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня - фото 5

Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня - фото 6

Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня - фото 7

Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня - фото 8

Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня - фото 9

Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня - фото 10

Сесійний марафон у Вінницькій облраді завершено: результати другого дня - фото 11

ВИННИЦА.info