15 берез. 2017 12:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

93

0

Сесію Вінницької облради перенесли на 14 годину, транспорт розблокували

Сесію Вінницької облради перенесли на 14 годину, транспорт розблокували

 Близько полудня активісти звільнили заблокований пішохідний перехід.


Сесію Вінницької облради перенесли на 14 годину, транспорт розблокували

15 березня сесію Вінницької обласної ради перенесли на 14 годину, замість 10:00, як це планувалося вранці. Двічі не було кворуму. об 11.59 година активісти звільнили заблокований пішохідний перехід.

Передає з місця події журналіст Вінниця.info.

Голова обласної ради Анатолій Олійник озвучив рішення президії.

«Не потрібно блокувати транспорт, адже там люди. Оголошуємо перерву до 14 години. О 14 годині збираємося в залі і спробуємо провести пленарне засідання сесії. І до відома: Президент України вніс на засідання Національної ради безпеки пропозицію, щоб повністю блокувати транспортне сполучення з окупованими територіями. Тому все в дисонансі і, я думаю, на 14 годину будемо мати годину, можливо, будемо мати розуміння, як воно має бути далі», - сказав посадовець.

Не відомо чи вплине рішення РНБО, яке фактично задовольняє вимоги протестувальників на подальші дії активістів, чи вони знову вдаватимуться до перекриття руху транспорту після 14 години. 

Нагадаємо, що о 10 годині у Вінниці мала розпочатися позачергова сесія обласної ради. Однак у залі зареєстрували тільки 32 депутати з 81. Через відсутність кворуму засідання вирішили перенести на 11 годину, щоб до того часу зібралося більше обранців.

О 10:35 у Вінниці aктивісти перекрили вулицю Соборну.

О 14 годині депутати мали розглянути розглянуть питання: «Про звернення представників громадських організацій до Президента України Порошенка П.О, Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Генерального прокурора України Луценка Ю.В. щодо дій стосовно учасників економічної блокади тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей України».

Вінниця.info.

title