19 квіт. 2018 12:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

152

0

Сезон відкритий: на вінницькі дороги виїхали понад 500 мотоциклістів. Фото

Сезон відкритий: на вінницькі дороги виїхали понад 500 мотоциклістів. Фото

Перед початком сезону вони провели масову акцію «Увага! Мотоцикліст-2018»


Сезон відкритий: на вінницькі дороги виїхали понад 500 мотоциклістів. Фото

У Вінниці нараховують понад 500 водіїв мотоциклів, які називають себе байкерами та підтримують цей рух. З початком теплої пори розпочинається і їх сезон. Днями сотня мотоциклістів проїхалися містом . Таким чином провели щорічну акцію «Увага! Мотоцикліст-2018».

«Ініціаторами цієї акції є громадська організація "Мотофестиваль Загул". Вранці в суботу, на площі біля арки Центрального парку, зібралося понад 100 мотоциклістів. Ми розділилися на групи, і роз'їхалися по головним перехрестям міста. Роздавали водіям авто листівки з пропагандою дотримання водіями ПДР. Таким чином нагадуючи водіям авто про свою присутність на дорогах після зимової "сплячки". Потім всією компанією проїхали великою красивою мото-колоною по місту і попрямували на імпровізований пікнік», - учасник акції Руслан з позивним М’ясоїд.

Руслан пояснює, зазвичай спілкування на дорозі між водіями автомобілів та мотоциклів – дружнє.

«Більше того, більшість водіїв авто шановливо ставляться до байкерів, ми від віддячуємо тим самим. Найчастіше при стоянці, багато підходять, цікавляться мотоциклами, байкерівським рухом. Але "в сім'ї не без виродка". Як серед водіїв авто, так і серед водіїв мотоциклів. Одні можуть підрізати, піти в розворот з правої смуги навіть не подивившись в дзеркала, інші можуть їздити на високій швидкості по місту і всіляко ігнорувати ПДР що призводить до аварій», - продовжує Руслан.

Правоохоронці зауважують, від початку 2018 року у Вінниці трапилося одне ДТП за участю мотоцикліста.

«І воно відбулося не з вини керманича мотоцикла. А з вини іншого учасника аварії – водія авто. Загалом, якщо зазирнути у статистику 2017 року, то на території міста зафіксували 37 подібні дорожньо-транспортні пригоди. У 25 випадках з яких було травмовано 28 осіб. Троє загиблих», - повідомила  Вiнниця.info Тетяна Фіщук, керівник прес-центру Патрульної поліції у Вінницькій області.

Як зауважує Руслан, у спільноті байкерів діють основні постулати, за якими вони живуть.

«І вони  такі. Ні коли, ні за яких умов, байкер не може зачепити честь клубу, руху, сенс культури, стилю життя. Він зобов'язаний підтримувати байкерський рух, допомогти братові на дорозі. Знати пристрій мотоцикла, розбиратися в вузлах і деталях. Повинен любити і цінувати свій байк. Байкер ніколи не дає свій байк покататися. Для нього це рівнозначно тому, щоб дати покористуватися своєю дівчиною. Байкер не боїться смерті, але він повинен зробити все, щоб їй запобігти і не тільки для себе, але і для оточуючих. Страх - ворог байкера. Байкер повинен постійно вдосконалюватися в управлінні і поводженні з байком. Також зобов'язаний пропагувати своїй спосіб життя і просвіщати всіх, хто хоче жити також.

Байкер не може принижувати і надавати неповагу до початківців. Він повинен завжди допомогти новачкам опанувати всім тим, що знає сам. Байкер поза політикою, політика байкера - свобода від політики», - перераховує.

Питання кодексу честі, вирішуються тільки на зборах байкерів і клубів.

«Ніколи не провокувати бійку. Вступати в бійку тільки в крайній необхідності і тільки для захисту клубу, честі, жінки і життєвого принципу. Байкер залишається байкером завжди і всюди. Ніколи, ні за яких умов не судить інших байкерів про вибір його байка. Байкер вибирає байк на свій смак і можливостям, це його рішення, а рішення байкера закон для байкерів. Питання, чому байкер вибрав саме цей мотоцикл, неприпустимий. Байкер ніколи, ні за яких умов не візьме байк іншого байкера, без дозволу. У байкера повинен бути мотоцикл, інакше який він байкер? Байкер завжди залишається байкером, навіть без мотоцикла. Якщо у байкера на даний момент немає мотоцикла, в силу не подоланні обставин, він зобов'язаний, прагне щоб байк був. Не можна питати байкера, чому він без мотоцикла. Він сам розповість про це, якщо захоче», - пояснив Руслан.

І головне, що підкреслив Руслан, байкер завжди, зобов'язаний слідувати кодексу честі байкерів.

Байкерський сезон триває до початку холодів.

Сезон відкритий: на вінницькі дороги виїхали понад 500 мотоциклістів. Фото

Сезон відкритий: на вінницькі дороги виїхали понад 500 мотоциклістів. Фото - фото 2

Сезон відкритий: на вінницькі дороги виїхали понад 500 мотоциклістів. Фото - фото 3

Сезон відкритий: на вінницькі дороги виїхали понад 500 мотоциклістів. Фото - фото 4

Сезон відкритий: на вінницькі дороги виїхали понад 500 мотоциклістів. Фото - фото 5

Сезон відкритий: на вінницькі дороги виїхали понад 500 мотоциклістів. Фото - фото 6

Сезон відкритий: на вінницькі дороги виїхали понад 500 мотоциклістів. Фото - фото 7

Сезон відкритий: на вінницькі дороги виїхали понад 500 мотоциклістів. Фото - фото 8

Вiнниця.info, фото з соцмереж.