10 серп. 2011 16:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Політика
0

58

0

Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах?

Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах?

Прихильники партії Олега Тягнибока пікетували Вінницьку обласну владу з вимогою перевірити лісові підприємства


Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах?

Досить незвичним для вітчизняного політичного середовища стало проведене у середу, 10 серпня пікетування прихильниками Всеукраїнського об’єднання "Свобода" адміністративної будівлі Вінницької обласної ради та облдержадміністрації по вулиці Соборній у Вінниці. Справа утім, що націоналісти вийшли на свій пікет із "екологічних" міркувань – їм не подобається діяльність лісових господарств області, які на їх думку винищують "Легені Вінниччини".

Так перед сходами на вході до будівлі вишукувались "свободівські активісти, що тримали плакати "Зупинимо вирубку лісів!", "Ліси – це народне багатство!", "Захистимо ліси від знищення!", "Геть руки від лісів!" та "Лісових рейдерів – до відповідальності!". А навпроти них зібрались зо два десятки їх прихильників, що прийшли на акцію протесту із партійними прапорами "Свободи".

За словами активіста "Свободи" з Чернівецького району Сергія Продана, у 2002 році для збереження лісових насаджень навколо населених пунктів Вінницької області було створено підприємство "Вінницяоблкомунліс", до 51% належав обласній раді, а 49% - сільським та районним радам Вінниччини, - розповідав пікетувальникам .

- Але у 2002 році Вінницька обласна рада приймає рішення про реорганізацію "Вінницяоблкомунліс" у "Вінницяоблагроліс" і одноосібним рішенням видалила всі сільські та районні ради із складу цього підприємства. І таким чином "Вінницяоблагроліс" став монополістом, - продовжує Продан. - До чого привела діяльність "Вінницяоблагролісу"? Так за документом, наданим Державною екологічною інспекцією Вінницької області, розмір шкоди, заподіяний лісу становить 370,511 тисяч гривень. Але це тільки за одним фактом. А таких фактів десятки. Тільки у Чернівецькому районі 60% ділянок лісового фонду загублено.

- Треба зрозуміти, що ліс – це не стільки пиломатеріали та сировина, а у першу чергу – здоров’я нації. Тому громадськість Вінниччини, наша політична сила вимагає об’єктивної перевірки господарської діяльності "Вінницяоблагролісу" та притягнення до відповідальності керівництва підприємства за злочини проти усіх мешканців області, - закликав "свободівець" з Чернівецького району.

Простояла вінницька "Свобода" перед дверима обласної влади не довго. Керівник обласної організації партії Олексій Фурман зачитав резолюцію й за півгодини після початку мітингу націоналісти розійшлися по домівках.

- Ми вимагаємо по-перше, зупинити масову вирубку лісів на теренах Вінницької області. По-друге - провести об’єктивне розслідування фінансово-господарської діяльності комунального підприємства "Вінницяоблагроліс" та Вінницького обласного управління лісового господарства та притягнути керівництво цих установ до відповідальності за виявлені порушення та зловживання. По-третє – прозвітувати перед громадою і засобами масової інформації області за наслідками цих перевірок й вжиті заходи щодо порушників. У випадку ігнорування цих вимог ми будемо змушені вдаватися до масових акцій протесту й інших дозволених законом методів відстоювання прав громад з метою вирішення цієї проблеми, - такою була вимога "Свободи" до вінницької влади, яку зачитав Олексій Фурман.

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах?

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 2

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 3

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 4

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 5

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 6

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 7

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 8

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 9

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 10

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 11

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 12

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 13

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 14

 Що "Свобода" шукає у вінницьких лісах? - фото 15

ВИННИЦА.info


0
0