26 листоп. 2014 15:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

44

0

Що вінничанам викреслити з раціону, щоб залишатися молодими і здоровими

Що вінничанам викреслити з раціону, щоб залишатися молодими і здоровими

Цікаві факти про найшкідливіші продукти. 


Що вінничанам викреслити з раціону, щоб залишатися молодими і здоровими

 Самим смачним і корисним є натуральне харчування, таке як овочі, молочні продукти, свіже м'ясо, риба, фрукти. Але через неправильне харчування виникає безліч хвороб.

Для когось перелік найшкідливіших продуктів може і є повсякденним харчуванням.  Якщо потрібно схуднути і почуватися добре, то слід викреслити з свого раціону такі вже нам знайомі продукти як…
1. Чіпси. Картопля, по суті, не найкорисніший продукт крохмаль та й тільки, а в чіпсах і зовсім нічого корисного і натурального - канцерогени, ароматизатори, підсилювачі смаку і звичайно ж масло. Регулярне споживання чіпсів може призвести до онко-захворювань і проблем з вагою. Теж стосується картоплі-фрі.

2. Газовані напої. Газована вода притупляє відчуття голоду. До речі Кока-Кола Лайт ні скільки не краще звичайної Коли. У ній міститься замінник цукру, який набагато шкідливіший.

3. Фаст-фуд. Крім швидкості і ціни у фаст-фуду немає ніяких плюсів. Хоча для швидкого і нешкідливого втамування голоду можна спокійно приготувати бутерброд з овочів, сиру та шинки.

4. Майонез. Мова йде лише про магазинний майонез . До речі сюди ж можна додати кетчуп та інші соуси , які містять підсилювачі смаку , ароматизатори , жири і ніяких натуральних компонентів. Замість цього потрібно вживати нежирну сметану. Набагато смачніше і корисніше .

5. Сіль і цукор. Їх ще називають - біла смерть. Сіль перешкоджає виходу води з організму і відкладається в самих непотрібних місцях. Цукор для всіх тих, що худнуть ворог номер один. Але якщо повністю відмовитися від цих продуктів неможливо, варто просто обмежити споживання - наприклад, не досолювати їжу і звикнути до природного смаку продуктів. А цукор можна також замінити медом.

6. Алкоголь. Шкода алкоголю очевидна. Якщо вживаєте алкоголь стабільно раз на тиждень - це вже алкоголізм. Почати відмовлятися від алкоголю можна з відмови від дешевих алкогольних напоїв. Ну, а потім просто знайти непючу компанію.

7. Ковбаси та копченості. Копчення і соління м'яса потрібно лише для більш довгого зберігання продуктів. Звичайно ж, вся користь продукту з часом пропадає, а трупні прояви не припиняються. Тільки от помітити це покупець не в силах через ароматизатори і підсилювачів смаку.

8. Смажене. Жарка на маргарині і соняшниковій олії призводить до утворення канцерогенів і вбиває всі корисні властивості їжі. Крім того під час обсмажування частина рідини замінюється маслом що призводить до підвищення калорійності продукту. Замість смаження можна злегка обсмажити продукти до рум'яної скоринки, а закінчити приготування в духовці або в пароварці.

9. Солодке. Серед найбільш шкідливих солодощів можна виділити льодяники, мармелад, жувальні цукерки. Насправді вони шкідливіші за шматок торта через те, що в них містяться барвники та ароматизатори. Корисними солодощами є мед, сухофрукти або гіркий шоколад.

10. Білий хліб. Свіжі булочки або білий хліб звичайно дуже смачні, але в них немає абсолютно нічого корисного, тому що борошно, з якого вони готуються, очищене від живильної клітковини. Так що набагато корисніше їсти цільнозерновий хліб.

 

ВИННИЦА.info, за матеріалами   Світ цікавих фактів


0
0