11 берез. 2015 09:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

39

0

Щоб очистити Вінниччину від «зимового» сміття, в бюджетах заклали 200 мільйонів

Щоб очистити Вінниччину від «зимового» сміття, в бюджетах заклали 200 мільйонів

 Розроблено 103 схеми санітарної очистки населених пунктів


Щоб очистити Вінниччину від «зимового» сміття, в бюджетах заклали 200 мільйонів

 На благоустрій територій Вінниччини в місцевих бюджетах у 2015 році заплановано виділити 200 млн. гривень. На початок поточного року розроблено 103 схеми санітарної очистки населених пунктів, по всіх інших населених пунктах затверджено графіки вивозу сміття.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Протягом 2014 року на роботи із благоустрою із місцевих бюджетів було направлено близько 128 млн. гривень, було виконано комплекс робіт по упорядкуванню паспортизованих сміттєзвалищ та роботи із благоустрою. До цих робіт залучалось широке коло громадськості, учнівської та студентської молоді - понад 160 тис. чол.

«На жаль, з початку цього року не спостерігається активності із санітарної очистки та благоустрою територій області. Так, дороги та узбіччя захаращені, зелені зони не впорядковуються, дворові території не прибрані, береги водойм не очищені. І так можна перелічувати ще довго»,- підкреслив на щотижневій апаратній нараді директор департаменту житлово-комунального господарства та інфраструктури облдержадміністрації Анатолій Вакар.

З метою здійснення комплексу заходів благоустрою населених пунктів області, головою обласної державної адміністрації затверджено розпорядження від 02 березня № 130 «Про організацію весняної акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів області.

На даний час на рівні районів приймаються відповідні плани заходів. Визначено основні напрямки дій та загальний перелік робіт. Територіальні громади мають при настанні відповідних погодних умов приступити до виконання робіт із благоустрою.

На виконання заходів із благоустрою в місцевих бюджетах у 2015 році заплановано виділити 200 млн. гривень.

ВИННИЦА.info