9 берез. 2014 13:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

156

0

Шевченко у Вінниці зайняв своє місце на однойменній площі

Шевченко у Вінниці зайняв своє місце на однойменній площі

 На відкриття пам’ятника Кобзареві прийшли близько півтори тисячі вінничан



Шевченко у Вінниці зайняв своє місце на однойменній площі


 Близько півтори тисячі вінничан 9 березня взяли участь у відкритті пам’ятника Тарасу Шевченко на однойменній площі у центрі Вінниці. На відкритті пам’ятника, окрім громадськості, прийшли керівник Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник, в.о. мера Вінниці Сергій Моргунов та голова благодійного фонду «Велика родина» Віра Ул’янченко.

Перед відкриттям, вінничанам показали невеличку постанову, яка описує юнацькі роки Шевченка й символізує поштовх до його видатної творчості. Після цього Сергій Моргунов, Анатолій Олійник та Віра Ульянченко урочисто перерізали стрічки й зняли накриття пам’ятника Великому Кобзареві.



 - Я кланяюся і дякую за те, що вінницька громада дозволила нашому фонду («Велика родина») долучитись до спорудження цього прекрасного пам’ятника. Сьогодні це є символ, у ці випробувальні дні для нашої незалежної країни, для українського народу, для нашої нації, вінничани відкривають пам’ятник Великому духовному українському батьку Тарасу Григоровичу Шевченко. Шевченко у Вінниці – це ваш оберіг, але це і великий контролер, який наглядатиме тут над тим, щоб усі, хто отримали управлінські крісла не забули, що Шевченко найголовнішим у житті ставив людину, - зазначила Віра Ульянченко.

У свою чергу голова облдержадміністрації Анатолій Олійник відмітив, що для нього це величезна честь приймати участь у відкритті пам’ятника Тарасові Шевченко. Він зазначив, що не зважаючи на те, що серед людей існувало багато думок щодо того, де мав бути встановлений пам’ятник Кобзареві, ця площа, що вже носить ім’я Тараса Шевченка є найкращим місцем для цього пам’ятника, і у подальшому стане культурним і національним центром Вінниці.



- Сьогодні знакова та довгоочікувана подія у Вінниці. Те, що ми пообіцяли – відкрити до 200-річчя Тараса Шевченка відкрити пам’ятник – ми це зробили. При цьому зробили це коштом громади, не витрачаючи жодної копійки з бюджету. Хочу подякувати усім вінничанам, тим, хто долучився до створення пам’ятника Кобзареві, особлива подяка автору пам’ятника – скульптору Анатолію Гайдамаці, який через жваві дискусії щодо ідеї пам’ятника та його виконання знайшов найгарнішу ідею і втілив її у життя. Не відбулася ця подія і без активної участі та позиції Володимира Гройсмана та депутатів міської ради, які затвердили усі рішення, що дозволили зробити це у найкоротший термін. Шевченко – це та постать, яка об’єднує усіх нас, українців, заради миру, заради нашої незалежної держави, - зазначив виконуючий обов’язки мера Вінниці, секретар міскради Сергій Моргунов.

Шевченко у Вінниці зайняв своє місце на однойменній площіВИННИЦА.info


0
0