22 трав. 2015 14:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

89

0

Шокін пригрозив вінницьким прокурорам звільненнями через справи Майдану

Шокін пригрозив вінницьким прокурорам звільненнями через справи Майдану

Шокін поставив завдання перед обласними прокурорами скласти та особисто затвердити плани розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності


Шокін пригрозив вінницьким прокурорам звільненнями через справи Майдану

 22 травня Генеральний прокурор України Віктор Шокін поставив завдання перед обласними прокурорами у строк до 29 травня скласти та особисто затвердити плани розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності. Тим, хто не впорається – загрожують кадрові зміни.

Про це інформує прес-служба Генеральної прокуратури України.

Також Шокін підкреслив, що прокурори областей нестимуть персональну відповідальність за виконання цих планів.

«За наслідками опрацювання планів будуть зроблені відповідні висновки, і у випадку, якщо вони будуть незадовільними, будуть прийняті кадрові рішення», - попередив він.

Окрім того, в зазначених планах мають бути враховані кримінальні провадження, які були передані і знаходяться зараз у Міністерстві внутрішніх справ України та Службі безпеки України, «оскільки згідно Закону прокуратура координує діяльність правоохоронних органів».

Водночас Віктор Шокін нагадав, що вже функціонує Реєстр проваджень про злочини під час Революції Гідності, та ще раз звернувся до громадськості з проханням в будь-який зручний спосіб повідомляти про факти, що стосуються розслідування злочинів, вчинених під час Революції Гідності.

Шокін пригрозив вінницьким прокурорам звільненнями через справи Майдану

Зазначимо, що в прокуратурі Вінниччини «на олівці» розслідування чотирьох злочинів, пов’язаних з перешкоджанням Майдану.

Зокрема, триває досудове розслідування щодо неправомірних дій службових осіб УМВС України у Вінницькій області та ОДА за фактами організації та відправки до міста Києва громадян для участі в акціях протесту, які відбувалися у Маріїнському парку в м. Києві на підтримку політичного курсу колишнього Президента України Януковича В.Ф

Також розслідують кримінальну справу за фактом перевищення влади керівниками Вінницької ОДА при направленні працівників бюджетних установ Вінницької області для участі в акціях протесту, які відбувалися у Маріїнському парку.

Триває слідство щодо службових осіб Шаргородської райдержадміністрації та Шаргородської райради, які у період з листопада 2013 року по 10 лютого 2014 року, перевищуючи свої службові повноваження, примушували працівників бюджетної сфери району брати участь у мітингах, які відбувалися у Маріїнському парку на підтримку режиму Януковича В.Ф.

Окрім того, прокуратура проводить розслідування за ч. 1 ст. 375 КК України (Постановлення суддею завідомо неправдивого рішення). Двоє суддів Печерського районного суду міста Києва винесли завідомо неправосудні постанови у справі про адміністративне правопорушення . Як відомо, тоді активістів позбавили права керування транспортним засобом, через участь в Революції Гідності.

ВИННИЦА.info