28 листоп. 2014 15:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

60

0

Штучний гормон кохання досліджує вінничанка у Франції

Штучний гормон кохання досліджує вінничанка у Франції

 Гормон кохання від 25річної вінничанки Юлії Карпенко науковця-хіміка 


Штучний гормон кохання досліджує вінничанка у Франції

 Вінничанка Юлія Карпенко досліджує у Франції гормон кохання, який може бути застосований для лікування аутизму та інших поведінкових розладів людини.

Захист роботи відбувався в університеті Страсбурга. Згідно з міжнародними вимогами, дисертація написана на англійській мові. Її захист відбувався на французькій. У Страсбурзі Юлія протягом трьох років навчалася в аспірантурі. Під час навчання працювала в науковій лабораторії під керівництвом професора Марселя Ібера. Він був науковим керівником у пані Карпенко.

-Наукові інтереси професора Ібера неординарні – наша група займається хімією кохання, - розповіла журналісту RIA пані Юлія. - За виникнення почуттів прив’язаності, турботи та кохання відповідають багато хімічних речовин та процесів в організмі, але дуже велике значення відіграє гормон окситоцин. Він присутній у великій кількості в материнському молоці. Саме цей гормон викликає довіру, симпатію та контролює її переростання в кохання. Нещодавно вченими було встановлено, що в аутистів рівень гормону кохання окситоцину є заниженим. Перші спроби вводити додатково окситоцин хворим на аутизм у вигляді назального спрею були успішними. Після цього аутисти активніше йшли на контакт з оточуючими, реагували на емоції інших людей. Однак проблемою є низька стабільність самого гормону в організмі – всього декілька хвилин.

Наша група працює над створенням речовин, що є аналогами окситоцину, але проявляють більшу стабільність в організмі і можуть бути застосованими для лікування аутизму та інших поведінкових розладів людини. Тобто, окрім чисто наукової зацікавленості молекулярними основами кохання, ми маємо і практичну ціль - створити ліки для допомоги аутистам

-Чи можна буде у майбутньому впливати на механізм виникнення закоханості та кохання? – запитую молодого науковця.

-Ми не ставимо за мету створювати приворотні зілля чи пігулки від невзаємного нерозділеного кохання (хоча і те, й інше можливе вже навіть зараз!), - каже Юлія Карпенко. – Наші прагнення розгадати механізми, створені природою, та навчитися використовувати ці знання для лікування серйозних розладів, що сприяють відсутність або дефіцит гормону закоханості й кохання.

 Штучний гормон кохання досліджує вінничанка у Франції

 20хвилин


0
0