18 лип. 2014 16:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

37

0

Силовики затримали бортпровідника-інформатора терористів з групи "Беса"

Силовики затримали бортпровідника-інформатора терористів з групи "Беса"

 Затриманий передав російським найманцям карту аеропорту Дніпропетровська із місцями розташування військової техніки та інформацію про вильоти військових літаків


Силовики затримали бортпровідника-інформатора терористів з групи "Беса"

 Співробітниками кримінального розшуку УВС України Дніпропетровської і Луганської областей, спільно з УСБУ в Дніпропетровській області затримано громадянина України, підозрюваного у терористичній діяльності.

Як передає "Громадське", про це повідомляє прес-служба МВС.

Роман С. працював бортпровідником авіакомпанії «Роза вітрів» і по службовій необхідності часто бував в аеропорту Дніпропетровськ. Згідно оперативної інформації, на початку липня він зустрівся в Горлівці Донецької області з одним з наближених до голови місцевих сепаратистів Безлера («Біса») на прізвисько «Балу».

Слідство має інформацію, що після цієї зустрічі, громадянин Роман С. накреслив і передав «Балу» карту аеропорту Дніпропетровська, зазначивши на ній місця розташування військової техніки та авіації. Надалі Роман С. Повернувся до виконання своїх службових обов'язків, продовжуючи інформувати своїх горлівських кураторів по мобільному телефону і за допомогою смс про частоту і часи вильотів літаків ВПС України.

Щодо Романа С. відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 КК України (Тероризм). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років. Слідчі дії стосовно затриманого тривають.

ВИННИЦА.info


0
0