18 берез. 2015 17:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

64

0

Симеон заборонив служіння шести батюшкам в церквах Вінниччини

Симеон заборонив служіння шести батюшкам в церквах Вінниччини

 Батюшки порушили церковні канони


Симеон заборонив служіння шести батюшкам в церквах Вінниччини

 Шістьма Указами Правлячого Архієрея від 14 березня 2015 року були заборонені у священнослужінні шість священників Вінницької єпархії Української Православної Церкви.

Про це йдеться на офіційному сайті Вінницької єпархії Української Православної Церкви.

Служіння заборонено за порушення священицької присяги та Церковних канонів. Зокрема, за самовільне залишення місця свого служіння, звершення богослужінь у самочинно влаштованому вівтарі без благословення Правлячого Архієрея та за ухилення в розкол. Так під заборону потрапили колишні клірики храму святителя Миколая с. Ільківки Вінницького району: ігумен Веніамін (Малігловка), ієромонахи Варнава (Кучинський), Авраам (Ковалюк), Ісаак (Васильєв), ієродиякони Лазар (Кубріціький) і Довмонт (Чорноморець). Ієродиякон Довмонт (Чорноморець) окрім вказаних порушень таємно прийняв висвячення у сан священика від невідомо якого архієрея, що також є грубим нехтуванням церковними канонами.

Забороненим клірикам до їх повного розкаяння не дозволяється звершувати богослужіння, священикам забороняється носити наперсний хрест та надавати віруючим пастирське благословення.

ВИННИЦА.info