29 жовт. 2014 14:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

77

0

Скільки крісел у новій Верховній Раді займуть вінничани

Скільки крісел у новій Верховній Раді займуть вінничани

 До нового Парламенту увійдуть 16 вінничан


Скільки крісел у новій Верховній Раді займуть вінничани

 29 жовтня у ЦВК практично опрацювали електронні протоколи. Вже можна з впевненістю сказати, що до складу новообраної Верховної Ради восьмого скликання проходять 6 політичних сил: «Народний фронт», Політична партія «Блок Петра Порошенка», Політична партія «Об’єднання «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка та ВО «Батьківщина». Саме члени цих партій увійдуть до Парламенту.

Редакція ВИННИЦА.info порахувала, скільки крісел у новій Верховній раді займуть вінничани.

Отже, від блоку «Блок Петра Порошенка» Вінниччину представлятиме 4 парламентарі, які пройдуть до ВР за списком. Це колишній мер Вінниці, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, колишній голова Вінницької ОДА Григорій Заболотний, очільник вінницьких «УДАРівців» Геннадій Ткачук та директор Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Сергій Кудлаєнко.

 Скільки крісел у новій Верховній Раді займуть вінничани

Компанію їм складуть п’ять вінницьких мажоритарників.

Олександр Домбровський, який переміг на 11 окрузі, впевнено набравши 51,37% голосів виборців. Після подій 2012 року він мав довести громаді, яка неодноразово його обирала й міським головою, і повірила під час помаранчевої революції, що не перетворився у «політв’язня» різних політичних партій. Вдалося.

Олексій Порошенко на 12 окрузі набрав рекордну кількість голосів вінничан – 64,04%, і це без жодного адмінресурсу, жодних помпезностей.

Іван Мельничук, отримав впевнену перемогу на 14 ОВО. Свої голоси йому віддали 42,57% виборців. Він довів всім своїм ворогам і суперникам, що правда і честь – непереможна. Головними його конкурентами вважали Жеребнюка та Онопенка. Перший, скоріш за все, повернеться до столичного життя, а другий – на пенсію.

Руслан Демчак – 51,68% голосів віддали йому виборці, чим зробили прірву між ним і його суперником Григорієм Калєтніком, який на минулих виборах «допоміг» запроторити Р. Демчака за грати, щоб позбутись конкуренції. Згадуючи події 2012 року, лише можна уявити наскільки важко Руслану Демчаку далася ця перемога.

Скільки крісел у новій Верховній Раді займуть вінничани - фото 2 

Ще один кандидат від Блоку Перта Порошенка, який може пройти до ради – Іван Спориш. На 15 ОВО станом на 13 годину 29 жовтня лише 93,95% опрацьованих протоколів. За попередніми результатами він лідирує, набравши 33,75% голосів. Але вести чесну боротьбу справжньому аграрію, чесній і порядній людині із справжнім майстром «чекістських справ» Василем Вовком - напевне, нелегка робота. Іван Спориш – депутат багатьох скликань Вінницької обласної ради, який як ніхто знає проблему аграрного регіону і достойний представляти інтереси селян в парламенті. У той же час Вовк, єдиний мажоритарник від «Народного фронту», і він нічого не втратить, бо бути головним слідчим СБУ – це теж відповідально і престижно.

Зате по списку від «Народного фронту» до ради точно проходять двоє вінничан - командир батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» Андрій Тетерук та голова Державної виконавчої служби України Дмитро Сторожук.

 Скільки крісел у новій Верховній Раді займуть вінничани - фото 3

По списку Радикальної партії Олега Ляшка проходить до нового Парламенту проходить командир 24-гобатальйону територіальної оборони «Айдар» Сергій Мельничук.

Скільки крісел у новій Верховній Раді займуть вінничани - фото 4 

Окрім вищеперерахованих «без п’яти хвилин» депутатів. До Парламенту увійдуть ще троє вінничан, які йшли по одномандатних виборчих округах. Один з них відомий точно – це Микола Кучер, якого обрали на 17 ОВО.

Скільки крісел у новій Верховній Раді займуть вінничани - фото 5 

Щодо двох інших кандидатів, їх доля ще не визначена. Так, на 16 ОВО, боротьба точиться між ровесниками Юрієм Македоном та Романом Стаднійчуком – розрив у сотню голосів. Обом по 34 роки. Попереду у них ще не одні вибори. Все у їх кар’єрі лише починається. Хоча Юрій Македон більше заслуговує на цю перемогу хоча б тим, що є мешканцем цього округу, а Стаднійчук – з Шаргородського району і прославився по всій Україні як «тушка», зрадивши партію у відповідальний момент.

Ще є «містичний» 13 округ де йдуть змагання: Юрчишин - Катеринчук. Виборча кампанія проходила з брудними технологіями і навіть стріляниною. Ще не завершився підрахунок голосів, а вже є справи в суді. За попередніми результатами лідирує Петро Юрчишин з майже тривідсотковим розривом із Миколою Катеринчуком.

Не буде в новій раді вінничан від «Самопомочі», хоча мажоритарники цієї політсили, які були зареєстровані на11 та 12 ОВО здивували досить високими рейтингами, як для новачків у політиці.

Від «Опозиційного блоку» та «Батьківщини» ні «по списку», ні по мажоритарці не проходить жоден вінничанин. Виходить, що «регіонали» стали вінничанам гіркою редькою, а «Батьківщина» зі своїми трунами та вінками сама себе поховала.

ВИННИЦА.info


0
0