25 лип. 2014 15:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

24

0

Скільки ж заробляють вінницькі сисадміни?

Скільки ж заробляють вінницькі сисадміни?

Найнижчі зарплатні очікування системних адміністраторів починаються з 1,5-2 тисяч гривень, а найбільші сягають 20 тисяч гривень на місяць


Скільки ж заробляють вінницькі сисадміни?

Системні адміністратори — це ті люди, без яких практично неможливо уявити собі життя будь-якого офісу. Їхня присутність примушує техніку працювати, вони рятують, коли «все пропало, все висить!».

25 липня відзначають міжнародний день системного адміністратора, з чим ми і вітаємо цих чудових людей!

Які спеціалісти потрібні на ринку праці й скільки готові платити роботодавці за те, щоб «усе працювало», — в дослідженні Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Загалом системним адміністраторам у першому півріччі 2014 року пропонували близько тисячі вакансій (приблизно стільки ж, скільки і в аналогічному періоді минулого року) — це 10% усіх вакансій у сфері ІТ.

Незважаючи на будь-які кризові явища, системні адміністратори завжди затребувані на ринку праці. Так, наприклад, у першому півріччі 2014 року hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) дорівнював 2,5 — на одну вакансію претендувало більше двох пошукачів. Відзначимо, що цей показник значно нижчий від середнього на ринку: у більшості галузей на одну позицію претендують від чотирьох до п’яти пошукачів. При цьому якщо загалом на ринку спостерігається зростання конкуренції, то в цій галузі вона практично незмінна. hh.Індекс у 2012 році складав 2,1, а в 2013 — 2,3.

Найчастіше сисадміни потрібні в Києві (56%), Харкові (10%), Дніпропетровську (6%). Відзначимо також, що в регіонах зарплати нижчі, ніж у столиці, на 10-15%.

Більшість вакансій (91%) — це пропозиції повної, постійної занятості на повний робочий день. Рідше пропонують часткову зайнятість, проектні роботи або вільний графік.

Вакансія «системний адміністратор» — це хороший шанс почати кар’єру для молодих спеціалістів. Як правило, на цій посаді роботодавець хоче бачити кандидатів із досвідом роботи не більше 3-х років (60% вакансій), або значно рідше, з досвідом 3-6 років (24%). І тільки в рідкісних випадках шукають кандидатів із великим досвідом роботи. Відзначимо, що більше половини тих, хто претендує на цю посаду, знаходяться у віці від 20 до 30 років.

Загальне поняття «системний адміністратор» часто поєднує вакансії для дуже різних спеціалістів.

Найпопулярніші вакансії — системний адміністратор у офіс. Тут йдеться про спеціаліста, який налаштовує і підтримує працездатність офісних локальних мереж і комп’ютерного обладнання. У таких випадках портрет кандидата типовий — профільна освіта, бажання й вміння працювати з ПК, серверами, маршрутизаторами та іншим стандартним офісним обладнанням. Найчастіше бажаний досвід роботи не менше двох років. Найскромніші зарплатні очікування надходять молодим спеціалістам від невеликих компаній — 1,5-2,5 тис. грн. Середні зарплати пропонують на рівні 4-6 тис. грн., високі — від 6 тис. грн. Вище середніх зарплатні пропозиції у великих системних компаній. Залежать зарплатні пропозиції і від того, чи є в компанії специфічні вимоги (сертифікати, навики програмування, додаткові спеціальні знання і т.д.). У таких випадках зарплатні пропозиції в середньому на 20% вищі.

Популярні також пропозиції і для системних адміністраторів у банки або інші фінансові установи, де робота стосується не лише технічної підтримки, але й забезпечення належного рівня безпеки, а також адміністрування мережі специфічного банківського обладнання. Незважаючи на досить специфічні вимоги, зарплати пропонують на тому ж рівні — 4-6 тис. грн.

Найвищі зарплати системним адміністраторам пропонують ІТ та технічні компанії, але й вимоги до спеціалістів висувають дещо інші, ніж компанії з інших сфер. Тут майже завжди потрібен досвід роботи в аналогічній сфері, вміння працювати зі складним обладнанням, специфічні знання, які досить часто повинні бути підтримані відповідним сертифікатом. Зарплатні пропозиції для досвідчених спеціалістів у таких випадках починаються від 6-7 тис. грн. А, наприклад, максимальну зарплату пропонують системному адміністратору дата-центру, який буде налаштовувати і адмініструвати групи серверів комерційного призначення. У такому випадку шукають дуже грамотного спеціаліста з досвідом роботи не менше 3-х років. Але й винагороду обіцяють до 20 тис. грн.

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в липні 2014 року.

ВИННИЦА.info


0
0