14 черв. 2018 08:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

261

0

Скований хребет і болі в суглобах. Санаторій «Поділля» розробив методику для лікування хвороби Бехтєрєва

Скований хребет і болі в суглобах. Санаторій «Поділля» розробив методику для лікування хвороби Бехтєрєва

 Скований хребет і болі в суглобах. Санаторій «Поділля» розробив методику для лікування хвороби Бехтєрєва


Скований хребет і болі в суглобах. Санаторій «Поділля» розробив методику для лікування хвороби Бехтєрєва

 Хребет відіграє одну із найважливіших ролей в здоров’ї людини. Від нього залежить фізична витривалість, а також стан внутрішніх органів, оскільки саме хребет утримує їх у відповідних місцях. Хвороби хребта ведуть не тільки до болів у спині, але і до патологій багатьох систем організму. Саме тому при перших больових симптомах варто звернутися до спеціалістів.

Щоб отримати консультацію та висококваліфіковану допомогу, не потрібно далеко їхати. У Хмільнику, що на Вінниччині, працює санаторій «Поділля». Основною спеціалізацією закладу є саме лікування опорно-рухового апарату: остеохондрозу, сколіозу, кіфосу…

У переліку недугів, за які «беруться» медики, - хвороба Бехтєрєва.

«Хвороба Бехтєрєва – це хронічне системне запалення, що виникає в суглобах і зосереджене, як правило, в області хребта. Вона буквально сковує хребет. Найчастіше недуг проявляється в чоловіків від 15 до 30 років, що стосується жінок, то дане захворювання у них зустрічається на практиці рідше.

Лікування у санаторії проводиться за допомогою радоно- і торфотерапії», - розповідає заступник директора з медичної частини санаторію «Поділля» Леонід Марчук.

Фахівець зазначає: найчастіше хвороба розвивається в людей, які мають до неї генетичну схильність. Так само вона може виникнути за наявності вірусних інфекцій, переохолодження, застуд, різних травм хребта та прихованих інфекцій.

Перші симптоми здебільшого нагадують симптоми остеохондрозу — це помірний біль в попереку, які посилюються після відпочинку, а так само в залежності від погодних змін. Зменшується цей біль під час фізичних вправ і прогрівань.

Хвороба сильно впливає на зовнішній вигляд людини. На початкових стадіях можна помітити зникнення нормального вигину хребта, через що поперек ніби починає виглядати прямим і пласким. При розвитку хвороби застигає грудний відділ хребта, а ноги при ходьбі стають постійно зігнутими в колінах.

У санаторії «Поділля» хворобу Бехтєрєва лікують за допомогою торфу, масажів, ЛФК та радонових ванн. Леонід Марчук наголошує, щоб недуг не прогресував, боротися з ним потрібно комплексно.  

Радонові ванни

Радонові ванни мають протизапальний та знеболюючий ефект. Покращують імунну систему, кровообіг, стимулюють роботу залоз внутрішньої секреції, відновлюють багато функцій організму.

Близько 2% радону, що міститься у ванні, проникає через шкіру і викликає звуження судин, що чергується з їх розширенням. Вони пов’язані з інтенсивною дією на нервово-м’язову, кісткову, серцево-судинну і інші системи організму.

Скований хребет і болі в суглобах. Санаторій «Поділля» розробив методику для лікування хвороби Бехтєрєва

Лікування хребта торфом

Механізм торфолікування хвороб опорно-рухового апарату складається з трьох компонентів – механічного, температурного і біохімічного. Комплекс таких впливів забезпечує розсмоктуючий і протизапальний ефект.

90% відпочиваючих у санаторії «Поділля» говорять про покращення самопочуття після торфолікування.

Скований хребет і болі в суглобах. Санаторій «Поділля» розробив методику для лікування хвороби Бехтєрєва - фото 2

Масаж

Масаж допомагає позбутися від больових відчуттів, покращує стан шкірних покривів, зміцнює м’язи спини, а також позитивно впливає на діяльність серцево-судинної, імунної та нервової систем.

Лікувальна фізкультура

ЛФК має велике значення у лікуванні хвороби Бехтєрєва. Вона дозволяє розробити м'язи навколо хребта, збільшити їх пластичність, зміцнити. Крім того, вправи допоможуть підсилити кровотік в м'язах, суглобах, запобігаючи подальший розвиток патології.

Адреса санаторію «Поділля»: вул. Курортна, 10, м. Хмільник, Вінницької області, інд. 22000

Відповіді по медичним питанням:

+38 (098) 93-34-366 (Київстар)

+38 (066) 16-12-113 (MTC)

Відділ реєстрації та реалізації путівок:

+38 (04338) 2-44-31

+38 (067) 23-23-415 (Київстар)

+38 (063) 68-55-053 (Life)

+38 (095) 63-59-606 (MTC)

+38 (04338) 2-31-02 (Факс)

Читайте також: У санаторії на Вінниччині грижі хребта лікують без операцій. А за допомогою ЛФК відновлюють хребет, а у дітей лікують сколіоз.