7 лют. 2017 14:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

69

0

Слизькі дороги. За добу до медиків звертається біля сотні вінничан

Слизькі дороги. За добу до медиків звертається біля сотні вінничан

 Слизькі дороги. За добу до медиків звертається біля сотні вінничан 


Слизькі дороги. За добу до медиків звертається біля сотні вінничан

У Вінниці майже в десять раз збільшилась кількість випадків травмування на вулицях. Пік звернень припав на 3 лютого, коли до лікарні міста з травмами звернулось 174 особи.

Про це під час брифінгу 7 лютого повідомив директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

«Найбільше звернень з приводу вуличного травматизму було 3 лютого – 174 особи, за 6 лютого – 101 особа. Всього госпіталізовано 12 громадян. Якщо погодні умови не ускладнені, то щодоби з травмами до медиків в середньому звертається 15 – 20 осіб на день», - зазначив О. Шиш.

Так як синоптики прогнозують ускладнення погодних умов щонайменше протягом трьох днів, вінничанам радять бути обережними та дотримуватись елементарних правил.

«Так як з ускладненням погодних умов може мати місце ожеледиця, прошу вінничан звернути увагу на те який одяг і взуття в якому виходити на вулицю. Взуття на підборах є небезпечним. Не варто виходити на вулицю без головного убору. Це не лише для запобігання простуді. Наявність головного убору може полегшити удар при падінні на потилицю. Ми також не рекомендуємо в період ожеледиці людям похилого віку та вагітним покидати приміщення.

На вулиці не можна тримати руки в кишенях, так як це може привести до ускладнених наслідків при падінні. Не варто і носити щось в руках, бо людина не зможе збалансувати при падінні.

Якщо ж все таки падіння уникнути не вдалося і людина не звернулась вчасно за медичною допомогою, то наявність наступних симптомів: як головний біль, запаморочення, нудота, набряк кінцівок та інші свідчать про те, що все таки негативні наслідки падіння мають місце. І тому потрібно звернутися до міського травматологічного пункту, або викликати бригаду екстреної медичної допомоги.

На сьогодні в місті працює 28 бригад та цілодобово травматичний пункт», - говорить Олександр Шиш.

Вінниця.info