31 лип. 2015 09:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

51

0

Солоненко дав пораду водіям, як не отримати чужі «листи щастя»

Солоненко дав пораду водіям, як не отримати чужі «листи щастя»

 В ДАІ обговорили закон, яким вводиться автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху 


Солоненко дав пораду водіям, як не отримати чужі «листи щастя»

29 липня у Вінниці працівники ДАІ з громадськістю обговорили норми Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» (фото, відео фіксація порушень ПДР).

Про це повідомляє ДАІ УМВС у Вінницькій області.

Закон передбачає ряд змін до адміністративного кодексу України, якими передбачається автоматична фіксація ПДР, введення нових штрафів, практика застосування штрафних балів, «листів щастя» та заохочення по сплаті штрафів:

- щороку кожному водію будуть нараховувати по 150 балів.

- у разі фіксації правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі від загальної кількості балів громадянина, який скоїв правопорушення, вираховується кількість штрафних балів, передбачених відповідною статтею Особливої частини цього Кодексу.

- за бажанням власника транспортного засобу інформація про фіксацію в автоматичному режимі адміністративного правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, вчиненого на належному йому транспортному засобі, може передаватися з використанням повідомлень рухомого (мобільного) зв’язку та/або електронної пошти.

- у разі сплати фізичною або юридичною особою 50 % розміру штрафу протягом п‘яти банківських днів з дня вручення постанови про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, така постанова вважається виконаною.

В свою чергу начальник Державтоінспекції Вінниччини Павло Солоненко, порадив власникам транспортних засобів не здійснювати продаж автомобілів без перереєстрації транспортних засобів у центрах надання послух, пов’язаних з використанням транспортних засобів. Саме продаж автомобіля по дорученню може принести проблеми власнику, у разі автоматичної фіксації прошень ПДР.

ВИННИЦА.info