23 квіт. 2014 16:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

46

0

Соціологи кажуть, що у Порошенка є шанс виграти вибори у першому турі

Соціологи кажуть, що у Порошенка є шанс виграти вибори у першому турі

За результатами опитувань, проведених спільно СОЦИСом, КМІСом, "Рейтингом" та Центром Разумкова, за Петра Порошенка готові проголосувати 48,4% виборців

 


Соціологи кажуть, що у Порошенка є шанс виграти вибори у першому турі

 Петро Порошенко продовжує нарощувати перевагу над іншими кандидатами, й на середину квітня за нього готові проголосувати 48,4% виборців, які візьмуть участь у виборах Президента.

Про це свідчать результати опитувань, проведених спільно СОЦИСом, КМІСом, "Рейтингом" та Центром Разумкова, проведених 9-16 квітня.

Згідно з опитування, українці демонструють дуже високий рівень електоральної активності: близько 85% виборців готові чи скоріше готові взяти участь у виборах. При цьому тих, хто не хоче йти на вибори – 11%.

Близько 22% виборців заявляють, що, поки не знають за кого віддати свій голос або не підуть на вибори. Але серед тих, хто має намір точно прийти на дільниці та визначився з вибором, Порошенка підтримають аж 48,4%, Тимошенко всього лише 14%.

Тігіпко отримав би 7,4% голосів тих, хто визначився, Добкін та Симоненко - 6% та 5,6% відповідно. Решта кандидатів отримала б трохи більше 3% голосів, чи менше.

Порівняно з минулим опитування, проведеним у березні, рейтинг Порошенка зріс на 8%, Тимошенко – на 1,3%, Симоненка – на 0,4%, Гриценка – на 0,2%, а у Тігіпка – скоротився на 2,2%.

Загалом же серед всіх опитаних, Петра Порошенка на часі готові підтримати 32,9% респондентів. Другу позицію посідає Юлія Тимошенко – 9,5%, а третю Сергій Тігіпко – 5,1%. Михайла Добкіна підтримують 4,2% виборців, лідера КПУ Петра Симоненка - 4%, Анатолія Гриценка – 3,4%, Олега Ляшка – 3,2%.

Нагадаємо, згідно з даними минулого опитування, яке було оприлюднене на початку квітня, 28,2% усіх респондентів (або 42,3% серед тих, хто збирається взяти участь у виборах і вже визначився, за кого голосуватиме) мали намір проголосувати за Порошенка. Тимошенко готові були віддати відповідно, 13,0% і 19,1%.

ВИННИЦА.info


0
0