22 черв. 2016 13:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

867

0

Спортивно-екстремальні розваги вінничан. Спецпроект «Літо»

Спортивно-екстремальні розваги вінничан. Спецпроект «Літо»

 Спортивно-екстремальні розваги вінничан. Спецпроект «Літо»


Спортивно-екстремальні розваги вінничан. Спецпроект «Літо»

 Спекотний червень розпалі, тому ми продовжуємо пізнавальний спецпроект «Літо» про відпочинок на Вінниччині. Сьогодні розповімо про екстремальні розваги, які змусять вас затамувати подих.

Стрибати на висоту до трьох метрів та досягати швидкості руху до 45 км/год. може кожен вінничанин, який прийде на заняття по джампінгу. Тренування з унікального виду спорту проводить майстер Олександр. Він вже 7 років здає в прокат приладдя для джампінгу та тренує початківців. Олександр зазначає, що джампінг дозволяє тренувати усе тіло, підтягує м’язи спини та допомагає подолати депресію. Підходить для тих, хто любить активний відпочинок.

Записатись на заняття можна за телефоном 0980853375. Основне місце з прокату – стоянка біля гіпермаркету «Грош» на Чехова. З інструктором новачок може освоїти джампінг за 10 хвилин. У дощову погоду тренування проводяться у критому залі. Шолом видає інструктор, відвідувачам радять приходити у зручному взутті.

Спортивно-екстремальні розваги вінничан. Спецпроект «Літо»

Проїхатись з вітерцем вулицями Вінниці та подивитися унікальні місцини на околицях допоможуть організатори прокату велосипедів. Служба велопозики «Олімпія» працює у парку Дружби народів та біля входу у Лісопарк. Пропонують велосипеди відомих брендів Сomanche та Bianchi, а для сімейного відпочинку разом з велосипедом видають на прокат дитячі велокрісла. Вартість прокату - 40 грн. за першу годину, 30 грн. за другу годину, 200 грн. за добу. Деталі розкажуть за тел. 0938892211

Різні ціни в залежності від якостей і модифікації двоколісного пропонують у мережі «ВелоХаус». За годину катання в залежності від класу велосипеда просять від 25 грн., півдня прогулянки коштує в межах 75-120 грн. та 150-225 грн. за добу. Прокат надають за адресами Хмельницьке шосе, 4, Островського, 39. Уточнюйте за тел. 0432 602500, 0432 698659.

Спортивно-екстремальні розваги вінничан. Спецпроект «Літо» - фото 2

Спільне правило для прокату велосипедів у Вінниці – окрім оплати часу прогулянки слід залишити заставу – паспорт з пропискою у Вінниці, або суму, яка близька до вартості велосипеда чи комплектуючих – від 500 до 6 тисяч гривень.

Улюблена розвага школярів – сітівей на площі біля башти у сквері Козицького. Тренажер розвиває центр тяжіння та координацію руху. Проїхатись з вітерцем можна дітям, які мають вагу більшу за 25 кілограмів та дорослих, які мають не більше ніж 120 кг. Пристрої на колесах бувають спеціально облаштовані для людей великого та малого зросту, а також мають різні ступені складності – з більшою і меншою рівновагою та швидкістю руху. 5 хвилин катання на сітівеї коштує 30 грн., за 10 хвилин треба заплатити 50 грн. На найпростіших сітівеях може кататися кожен, хто пройде інструктаж та вивчить правила управління

Спортивно-екстремальні розваги вінничан. Спецпроект «Літо» - фото 3

Гідну альтернативу міським розвагам пропонують кінно-спортивні клуби. Вченими доведено, що спокійна прогулянка верхи рівноцінна спортивній ходьбі, а їзда галопом прирівнюється пробіжці, їзда на конях сприяє лікуванню ортопедичних захворювань та координації руху. У школі верхової їзди «Зачароване озеро» на 10 кілометрі Київської траси, поруч із зупинкою «Бастилія» можна взяти урок з інструктором. У клубі є манеж, 5 коней та поні, при базі відпочинку – альтанки, озеро, баня. Година заняття з інструктором коштує 200 грн., абонемент на 10 занять, які можна використати впродовж трьох місяців – 1500 грн., записатись можна за телефоном 067 2581990.

Спортивно-екстремальні розваги вінничан. Спецпроект «Літо» - фото 4

У школі верхової їзди «Максіон» у селі Степанівка по Немирівському шосе можна відвідати кінний клуб, а також прийти з екскурсією на ферму. Школа на лоні природи має 15 тварин – коней, поні, ослів. Проводять заняття з інструктором, а також екскурсії для дітей. Дітей з порушенням опорно-рухового апарату приймають лише у супроводі їхнього персонального лікаря. Заняття відкриті для дітей та дорослих, які не бояться кататись. Попередній запис за телефоном 0960236464. Вартість години катання 200 грн.

Спортивно-екстремальні розваги вінничан. Спецпроект «Літо» - фото 5

Натомість вінничани, які люблять екстрим, та готові відправитись у подорож, замовляють польоти на парапланах на Air Pulse extreme club у Могилеві-Подільському. Там також організовують сплави по Дністру та подорожі підземеллям. 

Організація, що з 1992 року займається аеропланеризмом, вчить тих, хто ніколи не підіймався в небо. Вартість одного польоту після підготовки з інструктором на висоту 10 метрів (тривалістю 30 с.) - 600 грн.

Також разом з екстрім-клубом можна взяти участь у триденному дністровому уікенді: п’ятниця – політ на параплані, субота – похід у підземелля у Могилеві-Подільському, неділя – сплав по Дністру на 24 кілометри. Вартість пригоди 1200 грн. Для тих, хто хоче взяти участь тільки у сплаві по Дністру, що триває 5-6 годин, можна приєднатися до групи за 300 грн. Деталі запитуйте за телефоном 068 950 8499.

Спортивно-екстремальні розваги вінничан. Спецпроект «Літо» - фото 6

Стрибнути з парашутом можна у Сутисках неподалік Вінниці. У авіаційно-спортивному клубі за один день проведуть інструктаж, навчать та організують політ. Стрибати можна індивідуально та з інструктором. Перший стрибок коштує 800 грн., політ з інструктором – 2700 грн. У клубі зазначають, перш ніж їхати у Сутиски, варто за день до того зателефонувати та запитати, чи будуть здійснюватись польоти – адже небо не завжди сприяє авіаторам. Також у Сутисках здійснюють польоти на планері – вартість польоту з інструктором 1000 грн. Покружляти над землею на літаку можна гуртом – якщо домовитись про політ на польському чотирьохмісному літаку пригода обійдеться трьом пасажирам по 100 грн. за хвилину. Є також літак на 12 людей, вартість польоту в ньому – 200 грн. за хвилину на всіх пасажирів. Стрибати з парашута в Сутисках дозволяють дітям з 15 років, на літаку дозволяють літати з малюками у супроводі батьків. Контакти для запису на сайті http://www.glider.com.ua/contacts.html

Спортивно-екстремальні розваги вінничан. Спецпроект «Літо» - фото 7

Нагадаємо, що раніше ми поцікавилися, як вінничани проводять свої відпустки. Виявилося, що найпопулярнішими є закордонні тури в Болгарію і Туреччину.

В першому матеріалі Спецпроекту «Літо», ми розповіли про дитячі табори Вінниччини: де вони знаходяться, скільки коштують та умови відпочинку.

ВИННИЦА.info

title