3 трав. 2017 18:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

138

0

Спроба «номер два». Чи отримають АТО-вці землю ВНАУ для будівництва житла?

Спроба «номер два». Чи отримають АТО-вці землю ВНАУ для будівництва житла?

 Чи дасть аграрний університет свою землю у Вінниці під квартири АТО-вцям?


Спроба «номер два». Чи отримають АТО-вці землю ВНАУ для будівництва житла?

 ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» звернулась до ВНАУ з проханням виділити земельну ділянку, площею 1 га під забудову для учасників бойових дій та їх родин. Під час засідання Вченої ради Вінницького національного аграрного університету 18 квітня, прийнято рішення звернутись до МОН для погодження виділення 1 га землі. Голова громадської організації Анатолій Слівінський сподівається, що таким чином якось зрушиться з місця питання забезпечення житлом захисників. Але чи справді виділять земельну ділянку, велике питання.

«Якщо ви пам’ятаєте, на Стахурського (Андрія Первозванного – ред.) – Юності Вінницький аграрний університет виділив гектар землі, щоб побудувати житлові будинки для учасників бойових дій. Ми відразу не зрозуміли, що то ботанічний сад, що буде проблемно вивести цю землю для забудови (змінити цільове призначення – ред.) буде важко. Також ми зрозуміли, що забудова ботанічного саду, викличе резонанс в суспільстві. Тоді ми відмовились від тієї землі і повторно звернулись до ВНАУ. Вчена рада 18 квітня виділила нам гектар землі на Гніванському шосе, де садок та будується церква, біля аграрного університету», - говорить А. Слівінський.

Спроба «номер два». Чи отримають АТО-вці землю ВНАУ для будівництва житла?

Земля про яку йде мова у державній власності, на кадастровій карті має площу 41,8 га, її цільове призначення – «для ведення дослідних і навчальних цілей, пропаганди передового досвіду, для ведення сільського господарства». Один гектар, який просить громадська організація для учасників бойових дій, не виокремлений. Окрім того, в 2015 році ВНАУ вже «давав» земельну ділянку для будівництва багатоповерхових житлових будинків для АТО-вців.

«12 січня за ініціативи президента Вінницького національного агарного університету Григорія Калетніка та одностайним рішенням Вченої ради було передано земельну ділянку площею 1 га для будівництва багатоповерхових житлових будинків для сімей загиблих, інвалідів та учасників АТО», - йшлося на сайті університету.

Дана земельна ділянка так і не була виділена, так як мова йшла про частину ботанічного саду «Поділля. Цільове призначення землі змінити майже неможливо. Ділянка, яку Вчена рада погодилась відвести під будівництво 18 квітня – теж територія ботанічного саду, але іншого – на території, що прилегла до університету.

Спроба «номер два». Чи отримають АТО-вці землю ВНАУ для будівництва житла? - фото 2

Проте голова ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» Анатолій Слівінський налаштований оптимістично, каже, що за необхідності поїде і в Кабмін, щоб учасники бойових дій мали шанс отримати житло, як задекларовано державою.

 Кадастрова карта із земельною ділянкою про виділення якої йде мова

Спроба «номер два». Чи отримають АТО-вці землю ВНАУ для будівництва житла? - фото 3 

Спроба «номер два». Чи отримають АТО-вці землю ВНАУ для будівництва житла? - фото 4

Вінниця.info