13 верес. 2018 10:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

69

0

Субсидію призначають з початку опалювального сезону. Вінничанам пояснили, кому не треба йти до прозорого офісу

Субсидію призначають з початку опалювального сезону. Вінничанам пояснили, кому не треба йти до прозорого офісу

 Близько 20 тисяч вінничан, які отримують цю державну допомогу на неопалювальний період, не мають потреби йти до прозорого офісу. Перерахунок їм буде виконано автоматично.


Субсидію призначають з початку опалювального сезону. Вінничанам пояснили, кому не треба йти до прозорого офісу

 Громадянам, які отримають талони попереднього запису у жовтні-листопаді, субсидію буде призначено все одно з початку опалювального періоду. Законодавством України передбачена норма, яка зобов’язує працівників органів соціального захисту призначати субсидію з початку опалювального сезону, якщо людина подала документи протягом двох місяців з моменту офіційного старту опалювального періоду.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Вінницької міськради.

Разом з тим, близько 20 тисяч вінничан, які отримують цю державну допомогу на неопалювальний період, не мають потреби йти до прозорого офісу. Перерахунок їм буде виконано автоматично.

Наразі у Вінниці розпочався період видачі талонів попереднього запису на прийом, в яких вказується день і час, коли необхідно прийти і подати документи для оформлення цієї державної допомоги. На сьогоднішній день вже видано понад 12 тисяч талонів.

«Вінничанам, які ще не взяли талону, не варто хвилюватись і квапитись його отримати. Адже навіть якщо подати документи в грудні, субсидія буде призначена із жовтня. Ми по такому алгоритму працюємо кілька років. Жодних проблем із терміном подачі документів та подальшим нарахуванням субсидії не було. Особливо не повинні хвилюватись мешканці, які отримували цю державну допомогу протягом неопалювального періоду. Їм взагалі не потрібно йти до прозорого офісу, ми їм перерахуємо субсидію автоматично», – зазначає перший заступник директора департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Наталія Паламарчук.

Отримати талон попереднього запису можна у будь-який зручний для громадян спосіб:

- особисто у Прозорому офісі з 9:00 до 18:00 з понеділка по четвер (з 9:00 до 17:00) у п’ятницю до 16:00;

- є можливість записатись на прийом за телефоном:

Прозорий офіс «Вишенька» по вул. Космонавтів 30: 50-83-88, 59-90-45

Прозорий офіс «Старе місто», вул. Брацлавська 85: 50-86-26, 50-86-64

- або через мережу Інтернет зареєструвавшись через «Персональний кабінет» на офіційному сайті ВМР.

Нaгaдaємо, що 10 вересня більше сотні вінничaн вишикувaлись в черзі до aдмінбудівлі нa Космонaвтів. Сьогодні перший день видaчі тaлонів нa зaпис до фaхівців для оформлення субсидії нa зимовий період.

Вiнниця.info