14 берез. 2018 09:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

50

0

Суд арештував майно сільського голови, який «подарував» своїм родичам 10 гектарів землі

Суд арештував майно сільського голови, який «подарував» своїм родичам 10 гектарів землі

 На Вінниччині завершено досудове розслідування в справі по корупції 


Суд арештував майно сільського голови, який «подарував» своїм родичам 10 гектарів землі

Прокуратурою Вінницької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно сільського голови, який через злочинну схему незаконно передав своїм родичам земельну ділянку площею понад 10 га.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

До суду скеровано обвинувальний акт відносно сільського голови однієї з сільрад Бершадського району, який, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом підробки офіційних документів, організував незаконну передачу у власність своїх родичів чотирьох земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею понад 10 гектарів.

«Як установлено у ході досудового розслідування, останній підробив довідку сільської ради про відсутність спадкоємців у померлої особи, яку пред’явив в суді при розгляді цивільної справи про визнання земельної ділянки відумерлою спадщиною на користь територіальної громади.

У подальшому надав вказівку землевпоряднику підготувати відповідний проект рішення, який засвідчив власним підписом, про надання дозволу на розробку проекту землеустрою  щодо  поділу даної земельної ділянки та її подальшої передачі у власність родині свого двоюрідного брата.

Наразі йому обрано запобіжний захід та в рамках кримінального провадження з метою відшкодування збитків арештовано майно обвинуваченого», - зазначено в повідомленні прес-служби.

Сільському голові доведеться відповідати в суді за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.

Вiнниця.info