2 січ. 2019 11:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

51

0

Суд підтвердив, що санаторій «Авангард», незаконно перебуває у приватній власності

Суд підтвердив, що санаторій «Авангард», незаконно перебуває у приватній власності

 Суд залишив санаторій «Авангард», що у в Немирові, у державній, а не приватній власності


Суд підтвердив, що санаторій «Авангард», незаконно перебуває у приватній власності

 Північно-західним апеляційним господарським судом залишено в силі рішення господарського суду Вінницької області у справі за позовом прокуратури Вінницької області, яким витребувано майновий комплекс клінічного санаторію «Авангард» з чужого незаконного володіння приватного акціонерного товариства.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінниччини.

Так, у 2012 році, рішенням господарського суду задоволено позов прокуратури Вінницької області та визнано недійсним рішення виконавчого комітету Немирівської міської ради про оформлення права власності на майновий комплекс клінічного санаторію «Авангард» за приватним акціонерним товариством. Також вказаним рішенням визнано право власності на об’єкти нерухомості за державою.

На підставі вказаного судового рішення, яке набрало законної сили, право власності на майновий комплекс 25.02.2013 зареєстровано за державою в особі Фонду державного майна України.

Однак, Дочірнє підприємство «Клінічний санаторій «Авангард» ПрАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України» Укрпрофоздоровниця», більше 5 років продовжувало безоплатно користуватись будівлями санаторію, не повертаючи його державі та ухиляючись від оформлення орендних відносин.

Вжиті Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Вінницькій області заходи досудового врегулювання спору результатів не дали. Товариство відмовилось від проведення інвентаризації майна та врегулювання питання щодо його використання, натомість, запропонувало відстрочити вирішення вказаного питання на невизначений час.

З метою припинення безоплатного використання державного майна, прокуратурою Вінницької області до господарського суду подано позов про витребування майнового комплексу санаторію з чужого незаконного володіння приватного акціонерного товариства, який 18.07.2018 судом задоволено.

Раніше ми писали, що на Вінниччині планують продати санаторій, який розміщується в колишньому маєтку графині Щербатової.

 Вiнниця.info