8 січ. 2019 10:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

53

0

Суд призначить покарання вінничанину, який кинув у поліцейського гранату

Суд призначить покарання вінничанину, який кинув у поліцейського гранату

 Завершено розслідування за фактом посягання на життя працівника поліції


Суд призначить покарання вінничанину, який кинув у поліцейського гранату

 Прокуратурою Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням мешканця Бершадського району у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойового припасу, а також замаху на вбивство працівника поліції, який виконував службові обов'язки.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Досудовим розслідуванням установлено, що влітку 2018, на спеціальну лінію «102» надійшло повідомлення про те, що на одній із залізничних станцій чоловік хизується перехожим бойовою гранатою.

За вказаним викликом виїхали працівники поліції, від яких чоловік почав тікати.

Перебуваючи у форменному одязі, працівники правоохоронного органу голосно повідомляли, що вони поліцейські та неодноразово наказували зловмиснику зупинитись.

У ході переслідування, правопорушник вибіг до приватного домоволодіння та заховався. Дочекавшись коли до нього наблизиться один з працівників поліції, привів бойову гранату РГД-5 в дію та кинув у бік правоохоронця.

Лише через випадковість останній не отримав значних ушкоджень від вибуху, що стався на відстані кількох метрів.

Після затримання зловмисника з’ясувалось, що той раніше неодноразово судимий та знаходиться в стані алкогольного сп’яніння.

За наслідками розслідування дії нападника кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 та ст. 348 КК України, йому загрожує позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, в Бершадському районі 8 липня чоловік погрожував людям підірвати на станції гранату. При затриманні злочинця вибухівкою травмовано поліцейського.

Вiнниця.info