20 квіт. 2015 11:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

86

0

Сусідні області хочуть як на Вінниччині здавати в оренду ставки через аукціон

Сусідні області хочуть як на Вінниччині здавати в оренду ставки через аукціон

 У січні 2015 року через аукціон продано право оренди 4 ділянок водного фонду


Сусідні області хочуть як на Вінниччині здавати в оренду ставки через аукціон

 Вінницька область одна з перших в Україні, де проведені земельні торги у формі аукціону з продажу права оренди земельних ділянок водного фонду для рибогосподарських потреб. У січні 2015 року через аукціон продано право оренди 4 ділянок водного фонду.

Про це під час щотижневої наради повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Володимир Крисько, - інформує прес-служба Вінницької ОДА.

За словами Володимира Криська, досвід Вінниччини став прикладом для інших областей України. Так, до Вінницької області звернулись колеги з Кіровоградської, Луцької, Хмельницької, Львівської, Чернівецької, Чернігівської, Тернопільської областей для надання їм консультацій щодо формування пакету документів та налагодження процедури надання в оренду водних об'єктів.

Для проведення торгів на право оренди земельної ділянки водного фонду з водним об'єктом підготовлено 15 пакетів документів, які передано виконавцю торгів. З них 4 земельні ділянки (Погребищенський район) продані на земельних торгах у січні 2015 року. Після поправок до законодавчих актів України у 2013 році, такий аукціон проводився вперше.

Окрім того, для 5 земельних ділянок водного фонду з водних об'єктом оголошений конкурс на проведення виконавця торгів. На 9 земельних ділянок для рибогосподарських потреб та 1 земельної ділянки для рекреаційних потреб оголошений конкурс на виконавця робіт. Інформація щодо проведення конкурсів розміщена на веб-сайті Держземагенства України.

Наразі готується проект розпорядження голови облдержадміністрації щодо затвердження проектів землеустрою для 4 земельних ділянок водного фонду та проект розпорядження голови облдержадміністрації щодо включення 15 земельних ділянок до переліку земельних ділянок водного фонду, які виставляються на земельні торги на право оренди.

ВИННИЦА.info