29 жовт. 2014 17:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

44

0

Свитко нагадав головам райрад і сільрад, щоб позбулись «комуняцьких ідолів»

Свитко нагадав головам райрад і сільрад, щоб позбулись «комуняцьких ідолів»

 "Злочинна і людиноненависницька комуністична ідеологія та її виконавці мають бути остаточно засуджені українським суспільством"


Свитко нагадав головам райрад і сільрад, щоб позбулись «комуняцьких ідолів»

Голова Вінницької обласної Ради Сергій Свитко звернувся до керівників місцевих органів самоврядування Вінницької області з проханням ухвалити рішення щодо демонтажу пам'ятників і пам'ятних знаків, присвячених особам комуністичного режиму, причетним до геноциду української нації.

Про це йдеться на офіційному інформаційному сайті Вінницької обласної ради.

У зверненні Сергій Свитко пропонує керівникам місцевих рад винести питання “Про демонтаж пам'ятників і пам'ятних знаків, присвячених особам комуністичного режиму” на розгляд чергових сесій місцевих рад Вінницької області.

Свитк нагадав, як «на черговій 27 сесії Вінницької обласної Ради депутатами було одностайно підтримано рішення про демонтаж на території області пам’ятників і пам’ятних знаків, присвячених особам комуністичного режиму, який здійснив геноцид української нації».

Свитко вважає, що «злочинна і людиноненависницька комуністична ідеологія та її виконавці мають бути остаточно засуджені українським суспільством, щоб жахи злочинів комунізму більше ніколи не повернулися з небуття».

«Під час Революції Гідності український народ чітко висловив своє ставлення до комуністичних символів, масово здійснюючи їх демонтаж. Тому вважаю такі кроки актуальними і необхідними для відновлення національної справедливості, збереження історичної пам’яті українців та подолання наслідків панування злочинного комуністичного режиму СРСР. Сподіваюся, що керівники місцевих рад підтримають рішення депутатського корпусу Вінницької обласної Ради та стануть на бік громадськості області», - зазначає Сергій Свитко.

Нагадаємо, що 10 жовтня відбулась 27 сесія Вінницької обласної ради, яка «затяглась» до 14 години дня. Проте, серед інших питань,на сесії прийняли важливе рішення зі сфери культури, яке депутати підтримали.

ВИННИЦА.info


0
0