19 берез. 2015 15:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

38

0

Свитко попросив Ізраїль визнати Голодомор геноцидом українського народу

Свитко попросив Ізраїль визнати Голодомор геноцидом українського народу

 У Вінниці відбулася зустріч посла Ізраїлю та керівництва області


Свитко попросив Ізраїль визнати Голодомор геноцидом українського народу

 19 березня під час офіційної зустрічі з надзвичайним та повноважним послом держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські голова Вінницької облради поросив донести владі Ізраїлю прохання визнати Голодомор геноцидом Українського народу.

«За підрахунками вчених, внаслідок Голодомору загинуло від 4 до 10 мільйонів наших співгромадян. Хотів би звернутись до Вас, щоб Ви, відповідно, звернулись до керівництва держави Ізраїль про те, щоб Голодомор був визнаний геноцидом українського народу. Для нас - це найбільша трагедія, можливо, і за всю історію існування людства», - звернувся С. Свитко.

«В Ізраїлі про це відомо, це страшні події, які тут відбувались. Ми, звичайно, передамо нашому представництву Ваші слова», - зазначив Еліава Бєлоцерковські.

Зазначимо, що Ізраїль – розвинена, прогресивна країна, яка не раз допомагала Поділлю. Раніше завдяки підтримці посольства Ізраїлю у Вінниці відкрили діагностичний центр, також завдяки ліцензіям, які брав безпосередньо Ізраїль як партнер, почався розвиток підприємства «Форт», що на сьогодні виготовляє високоякісну зброю. Саме тому Вінниччина надіється на чергову підтримку Ізраїлю, цього разу – у визнанні трагедії української нації.

ВИННИЦА.info