19 лют. 2015 10:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

71

0

Свитко звернувся до Авакова через сутички 6 грудня

Свитко звернувся до Авакова через сутички 6 грудня

 Голова Вінницької облради вимагає належного розслідування подій 6 грудня


Свитко звернувся до Авакова через сутички 6 грудня

17 лютого голова обласної ради Сергій Свитко звернувся до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з вимогою створити слідчу групу при МВС України для проведення об'єктивного розслідування та надання належної правової оцінки протиправним діям працівників УМВС України у Вінницькій області під час подій у Вінниці 6 грудня 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

«На ім’я очільника обласної Ради активісти Майдану надіслали звернення, яке було ухвалено мешканцями області на Народному Віче 4 лютого 2015 року у м. Вінниці. У ньому вінничани вимагають всебічного і об’єктивного розслідування подій 6 грудня 2014 року під обласною Радою, коли громадян не допустили на засідання сесії обласної Ради, що, власне, і спровокувало подальші сутички. Крім того, вони вимагають звільнення активіста Юрія Павленка, припинення політичних переслідувань інших учасників минулорічних подій та притягнення до відповідальності замовників, організаторів і виконавців здійснених провокацій.

Сергій Свитко у зверненні зазначив, що занепокоєний зростанням напруги у Вінницькій області та поділяє стурбованість активістів вінницького Євромайдану з приводу здійснення упередженого розслідування подій, які відбулись б грудня 2014 року у м. Вінниці», - йдеться у публікації прес-служби.

Нагадаємо, радник міністра МВС Антон Геращенко вже був у Вінниці через події 6 грудня. Тоді він говорив про створення групи для розслідування, яку мала очолити Таїса Гайда.

Чому Сергій Свитко знову просить Арсена Авакова про розслідування подій?

Свитко звернувся до Авакова через сутички 6 грудня

Свитко звернувся до Авакова через сутички 6 грудня - фото 2

ВИННИЦА.info