20 жовт. 2016 14:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

75

0

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»?

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»?

 Тарифні питання українців, на руку російським спецслужбам  


«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»?

 20 жовтня у Вінниці провели акцію під назвою «Тарифна мобілізація». Захід активно анонсували в мережі інтернет та в соцмережах, проводився він по території всієї України. Одним з активних ідейників «Тарифної мобілізації» є Максим Гольдарб, який знявся в розповсюдженому відеоролику із закликом виходити на центральні площі міста, щоб висловити протести проти «штучно завищених тарифів».

Цікаво, що Максим Гольдарб був директором департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міністерства оборони. За часів Януковича в 2013 році він контролював поставки амуніції для української армії, його ще називають «махровим корупціонером минулої влади». На ті часи ГПУ виявила мільярдні розтрати в Українські армії, які стали наслідком того, що з початком військових дій на Сході, не було навіть бронежилетів. Максим Гольдарб виїхав в Росію, а потім повернувся в політику і став засновником ГО «Публічний аудит».

Напередодні, сайт «Кібер хунта» опублікував переписку за 2015 рік, з якої видно, як Російські агенти проводять в Україні підривну діяльність. Користувач «ВКонтакте» з ім’ям «Сергій Климчук» вів переписку з «Протоиерем Олегом Ивановым», в якій домовлялись про організацію дестабілізації на Вінниччині. Для ефективності, вони обрали болючі для українців соціальні питання, серед яких високі тарифи на комунальні послуги.

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? 

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 2 

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 3

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 4

З опублікованої на сайті переписки видно, що якийсь вінничанин на ім’я «Сергій Климчук» в 2014 році намагався створити «Вінницьку народну республіку». Вказівки він отримував від «Олега Иванова», прихильника «Новоросії», який в свою чергу отримував рекомендації з Москви, у Вінниці шукали активістів, які їх підтримають. В опублікованих записах є багато відомих прізвищ, де серед них і Малиновський. Збіг обставин чи ні, але саме Віктор Малиновський подав до виконкому заявку на проведення мітингу 20 жовтня 2016 року. Щоправда, самого Віктора Васильовича сьогодні на Європейській площі не було, підписи проти підвищення тарифів збирали молоді люди.

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 5 

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 6 

З переписки за 2015 рік також видно, що «агенти кремля» за допомогою Віктора Малиновського у Вінниці провели «Марш пустих каструль», про який писали в ЗМІ, і прозвітували своїм керівникам про успішність проведеної акції. З переписки видно, що «марш пустих каструль» був запланований завчасно.

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 7 

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 8 

Також цікаво, що куратором «Олега Иванова» є якийсь «Максим», з яким пообіцяли познайомити вінничанина.

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 9 

Вінничанин Олександр Климчук, який сьогодні на Європейській площі разом з активістами збирав підписи вінничан проти високих тарифів говорить, що Віктора Малиновського не знає, і зазначає, що акцію вони проводять разом з ініціативними громадянами, бо їх непокоять високі тарифи. На запитання, чому невідома йому людина подавала у виконком заявку на проведення акції, Сергій сказав, що не знає. В принципі, людей біля намету з написом «Тарифний супротив» багато не було, але за словами організаторів, станом на 12.30 вони зібрали понад 300 підписів вінничан проти високих тарифів. Щодо Максима Гольдарба, який підтримує проведення акції, то активісти кажуть, що в них одна мета – зниження тарифів. А репутація людей, які підтримують другорядна справа.

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 10 

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 11 

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 12 

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 13 

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 14

«Тарифну мобілізацію» у місті проводять прихильники «Вінницької народної республіки»? - фото 15

Редакція Вінниця.info підкреслює, що вказані у переписці на сайті «Кібер хунта» прізвища осіб, не означає їх причетність до сепаратизму. Встановлювати факт співпраці з російськими спецслужбами повинна СБУ.

Вінниця.info

title