21 трав. 2014 18:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

164

0

Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»?

Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»?

 За 4 дні до виборів у Вінниці черговий виток розповсюдження «чорнухи» на Порошенка - тепер вже через «бютівську» газету «Вечірні Вісті», яку до обласного центру завезли тиражем, що у декілька разів перевищує офіційні дані


Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»?

 За 4 дні до виборів Президента України у Вінниці черговий виток розповсюдження «чорнухи» на лідера виборчої кампанії Петра Порошенка з боку представників штабу Юлії Тимошенко. Після стотисячних викидів «чорнухи» через «Нову вінницьку газету» колишнього керівника міського муніципального видання Тараса Борисюка та «Голосу народу» від Віктора Маліновського чергова порція «інформаційного лайна» вилита вже через «партійну бютівську» газету «Вечірні Вісті» з Києва, яку до обласного центру завезли тиражем, що йомовірно у декілька разів перевищує офіційні дані.

Так, за інформацією прес-служби Управління МВС України у Вінницькій області сьогодні в обід до «Вінницького міського відділу міліції надійшло повідомлення, що на вулиці Некрасова невідомими особами здійснюється розвантаження агітаційної продукції сумнівного походження. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група міліція, яка опитала власника приватної оселі, де знаходилися примірники газет з агітаційними матеріалами».

Журналісти ВИННИЦА.info теж встигли приїхати на місце подій по вулиці Некрасова, 37 й побачили там небагато не мало, а те, що кілька десятків людей нашвидкуруч завантажують в автомобілі тираж «Вечірніх Вістей», які до цієї приватної оселі завезли аж 7 вантажних палетах.

Побачивши нас, один з активістів "Батьківщини" та довірена особа кандидата в Президенти Миколи Маломужа, якого багато вінничан знають як співвласника мережі ломбардів Януарій Шостак відразу ж "прояснив" присутнім появу журналістів: "Он бандити приїхали" та намагався вчинити сутичку із головним редактором ВИННИЦА.info Юрієм Басюком. Йому навіть не заважала присутність міліції. Інший "вантажник" намагався змусити нашого фотографа витерти з камери усі фото, бо йому не сподобалось, що він туди потрапив. Проте, засняті нашими журналістами кадри красномовніші будь-яких слів:

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»?

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 2

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 3

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 4

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 5

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 6

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 7

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 8

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 9

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 10

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 11

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 12

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 13

І хоча на сайті міліції пишуть, що "правоохоронці перевірили, що вказані газети надруковані відповідно до вимог чинного законодавства. Разом з тим надійшла заява від представників виборчого штабу одного з кандидатів в Президенти про те, що надрукована кількість агітаційних газет перевищує зазначений в газеті тираж видання. Наразі проводиться перевірка". Нам не відомо, яким чином вони будуть перевіряти це, адже поки вони складали на місці офіційні папери, газети дуже швидко вивантажували у приватні автівки та вивозили у невідомому напрямку.

Але, в офісі "Батьківщини" "не розгубились" й запустили чергову інформаційну "качку":

У Вінниці представники штабу кандидата в Президенти Петра Порошенка перешкоджають  проведенню виборчої компанії. Сьогодні, 21 травня,  вони зробили чергову спробу вилучити агітаційні матеріали. Цього разу під «приціл» вінницького штабу Порошенко потрапила газети  «Вечірні Вісті»,  редакція та видавництво якої знаходяться в Києві. «Вечірні Вісті» - легальне видання, яке видається з 2004 року.

Тираж знаходився на подвір‘ї приватної садиби по вулиці Некрасова.  Кур‘єри, які доставили газету, від‘їжджаючи від садиби, помітили невідомого, який перестрибнув через паркан. Він вихопив кілька екземплярів газети і зник в невідомому напрямку.

Господар садиби зателефонував до працівників штабу кандидата в Президенти Юлії Тимошенко та повідомив про інцидент. Коли працівники штабу кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко прибули на місце подій, зустріли там представників штабу Порошенко. Серед них був і  Віктор Вікалюк, довірена особа Петра Порошенка, який запевняв, що тут знаходиться «чорнуха». Кілька представників штабу Порошенка намагалися пройти на подвір‘я  приватного будинку, де знаходились газети.

Проте, ми змогли взяти один екземпляр газети "Вечірні Вісті", який спокінісенько роздавали в агітаційному наметі на площі Небесної сотні, де у цей час проходив виступ кандидата у Президенти Олега Ляшка.

Ось, що ми там (у газеті) знайшли.

Хоча сама газета "Вечірні Вісті" існує давно й фактично є політичним "рупором" партії Юлії Тимошенко, цей випуск майже увесь присвячений іншій людині - Петру Порошенку.

На першій та другій сторінці газета переконує читача, що Порошенко у своїй передвиборчій риториці "чітко повторює тези Кремля".

Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 14 

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 15

Третя сторінка присвячена тому, що "усі соціологічні опитування", за якими Порошенко із великим відривом є лідером президентських перегонів є "Великим соціологічним шахрайством".

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 16

Ну а четверта сторінка містить "липовий" матеріал з відомого американського видання Foreign Policy Journal "Що думає світ про Порошенка", якого насправді у цьому журналі та на його сайті не існує взагалі. До того ж тут міститься брехлива інформація, що у 1998 році Порошенка за рішенням Віктора Медведчука внесли на прохідне місце у список СДПУ(о), за яким він і потрапив до парламенту. Хоча того року саме Вінниця дала старт політичній кар’єрі Порошенка, обравши його, як депутата-мажоритарника на 12-му виборчому окрузі.

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 17

 Тимошенківці не припиняють спроб втопити Вінниччину в «інформаційному лайні»? - фото 18

Ось така у нас виходить політична конкуренція "по-вінницькі"…

ВИННИЦА.info


0
0