27 берез. 2018 17:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

143

0

Три періоди будівництва доріг, які перетворились в бездоріжжя. Де на Вінниччині відновлять дорожнє покриття

Три періоди будівництва доріг, які перетворились в бездоріжжя. Де на Вінниччині відновлять дорожнє покриття

Три періоди будівництва доріг, які перетворились в бездоріжжя. Де на Вінниччині відновлять дорожнє покриття розповів Ігор Корольчук


Три періоди будівництва доріг, які перетворились в бездоріжжя. Де на Вінниччині відновлять дорожнє покриття

Востаннє на території Вінницької області масштабний ремонт автомобільних доріг було напередодні Олімпіади - в 1980 році, і то, капітальні роботи проводили у тій частині, де несли олімпійський вогонь. Відтоді минуло майже 40 років.

Вінниця.info поцікавилась історією автотранспортних сполучень нашого регіону, причини жахливої ситуації, яку доводиться спостерігати нині, проїжджаючи головними та міжрайонними магістралями та перспективи для автомобілістів на найближче майбутнє. Адже у 2018-му в країні анонсували нову дорожньо-транспортну еру, з будівництвом доріг за новими стандартами. Які зміни очікувати і за рахунок чого проводитимуть капітальні ремонти трас, яких в області понад 9 тисяч кілометрів, розповів керівник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук.

«Історія доріг Вінниччини ділиться на три історичні періоди: радянський, пострадянський до 2016 року та сучасний – сьогодення. Дороги, якими нині користуються на території Вінниччини, загалом були збудовані після Другої світової війни. Тоді, коли почався і розвиток сільського господарства. Але дорожнє покриття було розраховано саме на ті часи. Зовсім під інші навантаження. Як приклад, не з такою чисельністю автотранспорту та вантажівок спроможністю перевезення до 15 тон. Вже у часи Незалежної України сталися відповідні економічні зміни. Дорогами тоді ніхто не займався. Кошти не виділялися у повноцінній мірі. З часом економіка укріпилася, але навантаження транспорту, який пішов у подальшому – зріс. Говорю про транзитні перевезення. З’явилися великовантажні автомобілі до 40 тон», - пояснює Вінниця.info Ігор Корольчук.

Три періоди будівництва доріг, які перетворились в бездоріжжя. Де на Вінниччині відновлять дорожнє покриття

На якість доріг, які знаходяться та проходять через Вінниччину, впливали і погодні умови.

«Всі пам’ятають зиму 2013-го року. Погодні умови цього проміжку часу привели дороги у жахливий стан. Особливо у напрямку Житомира. Вже у 2016 році, коли Уряд серйозно придивився до проблем доріг, прийняли рішення, щодо кардинальних змін. Спочатку розподіл грошей був у «ручному» форматі. А з початку 2018-го створений Державний дорожній фонд. Він наповнюється за рахунок акцизу на паливно-мастильні матеріали, митні збори, від продажу шин та від оформлення авто-транспортних документів. Ці суми тепер будуть йти не лише на утримання доріг, а розподілятися в залежності від сітки доріг по областям. Створено алгоритм, який дозволяє розподіляти ресурси пропорційно між всіма. Вінниччина на другому місці в Україні по загальному кілометражу доріг. Їх маємо 9,5 тисяч кілометрів. На першому місці Харків», - продовжує Ігор Євгенович.

Майже два мільярди гривень витратили на ремонт доріг у Вінницькій області минулого року.

«Цього року надходження до дорожнього фонду заплановані у розмірі 50%. Наступного вже 75%, а у 2020 перейде на сто відсотків. Це робиться, аби не відбулося розбалансування бюджету. Торік, коли не було цього фонду і в «ручному» режимі ми працювали, у нас було на поточний ремонт 775 мільйонів гривень по області. А в цілому по Україні, у межах півтора мільярда гривень. Цього року 1,6 мільярда має залучитися лише на ремонт доріг загального значення. 180 мільйонів на поточний ремонт доріг місцевого значення. Якщо ще сюди додати експлуатацію, то фактично два мільярди гривень», - підраховує Корольчук.

Три періоди будівництва доріг, які перетворились в бездоріжжя. Де на Вінниччині відновлять дорожнє покриття - фото 2

«Маршрутний» - так називається один з принципів розподілення та залучення грошей.

«Щоб не робити шматками, а робити у відповідних направленнях. Він спрямований для об’єднання обласних центрів. Також на локальних рівнях районних центрів. І так далі», - продовжує він.

Варто відмітити, у цей же період, на рівні районних адміністрацій, повинні бути домовленості з великими підприємствами, які знаходяться на територіях тих, чи інших територіальних центрів, аби і вони допомагали ремонтувати дороги. Адже великогабаритний транспорт, який працює на їх користь, теж впливає на якість доріг.

«На цей момент можна зауважити, що подібні підприємства Крижопільського, Тростянецького, Бершадського районів та міста Ладижин, вже дійшли порозуміння. Крім того, ще є малий сільськогосподарський бізнес, який активно долучається до співфінансування», - додає Корольчук.

Одним з нововведень 2018 року стало й те, що частину доріг передали місцевим адміністраціям. Візьмуться за ремонт доріг між населеними пунктами.

«Це загальні дороги місцевого значення. Їх кількість складає 7,5 тисяч кілометрів. Відповідно, на них передали і фінансування. 35% від надходжень до державного фонду будуть залучатися для цих доріг. Цього року виділено 560 мільйонів гривень. З них 180 мільйонів на поточний середній ремонт. Решта на експлуатацію. Ми маємо забезпечити максимально проїзд транспорту по місцевим дорогам. Чого раніше не робилось. Розуміємо, що для такої великої кількісті доріг фінансування на початковому етапі невелике. Тому вирішили звернути першочергову увагу саме на проїзд між населеними пунктами, щоб також могли виїжджати і на магістральні», - підкреслює Корольчук.

В районах з квітня приступлять до ремонтів. Їм вже виділили по 8 мільйонів гривень.

«Для повної картини стану доріг спеціально напередодні провели зустріч з керівниками районів. З’ясували загальні напрямки роботи. Та першочергові дороги, які потребують ремонтних робіт. Принцип був справедливий та раціональний. На кожен район було виділено приблизно 8 мільйонів гривень. Гроші залучать на поточний ремонт з початку квітня. У кожного району, зрозуміло, дороги у різному стані, і там потрібні різні роботи. Та спочатку, звернемо увагу на асфальтовані дороги, потім на біло-щебеневі, серед яких є досить багато важливих сполучень», - пояснює Ігор Євгенович.

Траси міжнародного значення М-12 та М-21, які проходять через Вінницьку область планують повністю відремонтувати до 2020 року, звичайно за умови стабільного фінансування.

«Після цього переходимо на дороги регіонального та територіального значення. Також спробуємо завершити ремонтні роботи у бік Житомира. Бо всі з нас розуміють, що дороги – обличчя регіону, головна деталь для інвестицій та туризму», - констатує Корольчук.

Цього року на території Вінниччини, у рамках міжнародного проекту «Go Highway» заплановано ремонт 54 кілометрів дороги. Траса є частиною транспортного коридору між польським містом Гданськ і Одесою.

Три періоди будівництва доріг, які перетворились в бездоріжжя. Де на Вінниччині відновлять дорожнє покриття - фото 3

Три періоди будівництва доріг, які перетворились в бездоріжжя. Де на Вінниччині відновлять дорожнє покриття - фото 4

Спілкувалась Аріна Кантоністова. 

Вінниця.info