17 листоп. 2015 17:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

76

0

Три райони Вінниччини і більша частина обласного центру залишились без депутатів

Три райони Вінниччини і більша частина обласного центру залишились без депутатів

 На Вінниччині три райони і більша частина обласного центру залишились без депутатів у облраді


Три райони Вінниччини і більша частина обласного центру залишились без депутатів

Три райони Вінницької області не матимуть депутатів в облраді, по деяких округах до облради пройшли по 2-3 депутати.

Відповідно до нового закону Про місцеві вибори, місця у місцевих радах розподіляються між партіями, які подолати 5% бар’єр, а депутатські мандати отримують відповідно до рейтингового списку. Як відомо, до Вінницької облради зайшли 8 партій, які поділили між собою 84 мандати: 27 мандатів має БПП «Солідарність»,17 – ВО «Батьківщина», 9 представників «Радикальної партії Олега Ляшка», від «Самопомочі» 6 депутатів, 6 ВО «Свобода», 6 «Аграрна партія», 6 в «Опозиційного блоку» та 6 в партії «Укроп».

Вийшло так, що в Вінницькій обласній раді 7-го скликання не буде депутатів від 3 районів і більшої частини м. Вінниця, проте декілька районів матимуть по кілька представників.

Представників в облраді не буде від виборців м. Бар та 5 сіл району, які входять в межі 4 виборчого округу. Нагадаємо, там пройшов представник «Свободи», але його реєстрацію депутата скасовано. Також немає депутата від 14 округу (13 сіл Тростянецького району), де зареєстровано 12,7 тис. виборців. У Жмеринському районі на 16 округу жоден депутат не пройшов до облради. Залишились без представників в облраді жителі міста Іллінці (17 округ) та Калинівка (19 округ), частина Крижопільського району (25 округ), до якого входить 13 сільських рад. Половина Тиврівського (44 округ), Томашпільського (46 округ), Хмільницького (53 округ) районів також не мають депутатів.

Не матиме представника в облраді весь Літинський район (28-29) округи, в якому 29,6 тис. виборців. Без депутата залишився і весь Оратівський район (37 округ). Шаргородський район і місто Шаргород (56,57,58 округи) теж не мають представника в облраді 7-го скликання.

Не матиме депутатів в облраді і більша частина Вінниці (61, 62 ,63 ,64, 66, 67, 69, 73, 74, 75, 76 округи обласного центру). Всього Вінниця поділена 16 округів на вибори депутатів облради.

Проте на трьох округах Вінниці обрали по двоє представників. Центральна частина міста і вул. Свердлова (70 округ) матимуть двох депутатів: Людмила Станіславенко від БПП «Солідарність» та Тарас Фурман від ВО «Свобода». Жителі «верхньої Словянки» (71 округ) теж мають двох депутатів: Андрій Ковальов «Самопоміч» та Андрій Вигонюк ВО «Свобода». І двоє депутатів у жителів частини «Вишеньки» і «Слов’янки» (72 округ).

Але найбільше представників в обласній раді 7-го скликання матимуть жителі Липовецького району(27 округ - Турбівська селищна рада, Козинецька, Приборівська, Сиваковецька, Новоприлуцька, Староприлуцька, Білянська, Костянтинівська, Вахнівська, Брицька, Зозівська, Вербівська, Зозівківська сільські ради). До облради від даного округу пройшло аж три депутати: Леонід Повх від БПП «Солідарність», Анатолій Ковальчук Радикальна партія і Олександр Побережець від «Опозиційного блоку».

ВИННИЦА.info