15 берез. 2018 15:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

207

0

Трійка бюджетних електрокарів: у Вінниці розповіли, скільки обходяться авто

Трійка бюджетних електрокарів: у Вінниці розповіли, скільки обходяться авто

 Вінницькі експерти розказали про переваги, безкоштовні зарядні станції та стереотипи про електромобілі


Трійка бюджетних електрокарів: у Вінниці розповіли, скільки обходяться авто

У Вінниці в рамках спеціалізованої виставки «Енергоспоживання. Енергозбереження – 2018» проходить демонстрація електромобілів. На Соборній спеціалісти розповідають про преваги, стереотипи та сучасність трьох найпопулярніших марок авто, які їздять від електрики.

Спеціаліст з електромобілів Тарас розповів Вінниця.info, що автомобіль Nissan Leaf sv, Fiat 500e та Volkswagen e-Golf є повністю електричними та заряджаються від звичайної зарядки 220 вольт.

«Всі 3 автомобіля можуть проїхати на одному заряді 160-170 кілометрів. Існують стереотипи, що є проблематика у зарядці автомобіля. Це стереотип, тому що будь яка розетка, це є фактично зарядна станція. Автомобіль можна зарядити дома, в середньому у при денному тарифі на світло це коштуватиме 45 гривень зарядка повного акумулятора і її має вистачити на 160 кілометрів. При нічному тарифі приблизно 25 гривень. Триватиме зарядка від 6 до 7 годин.

Також у Вінниці та за містом більшість зарядних станцій безкоштовні, вони є біля кав’ярень, на заправках, біля ТРЦ. У нас їх є близько 14. Заряджається авто приблизно 3 години. Ще дві є експрес станції, які можуть зарядити автомобілі від 20 до 40 хвилин, ця послуга платна, коштує до 70 гривень

Одна цікавих функцій, це те, що авто попереджує про закінчення заряду. Машина показує в реальному часі кілометраж і показує на скільки вистачить заряду. Якщо залишилося мало, авто пропонує знайти найближчі зарядні станції, і навіть якщо ми ігноруємо це повідомлення, авто вмикає режим «черепашки», це значить залишився 1-2 кілометри чисто до розетки і вона не їде більше 40 кілометрів. Якщо все ж таки машина встала серед поля, можна її взяти на буксир і за 40 кілометрів буксирування автомобіль заряджається повністю», - каже спеціаліст з електромобілів Тарас.

Nissan Leaf sv

Автомобіль розганяється до 100 км/год за 10,8 секунд. Батарея 24 кВт. Заряджається 6 годин від звичайної розетки 220 вольт, від зарядної станції 3 години. Має підігрів руля та сидінь. Клімат-контроль, кондиціонер, моментальний нагрів і охолодження. Камера заднього виду, яка спрощує паркування авто. Коштує він не новий 16600 доларів.

«Вигідна машина. Я маю такий автомобіль, сам їжджу, тому повністю можу його рекомендувати. Я машину безкоштовно заряджаю по місту чи дома від розетки і на роботу, по магазинам скрізь їжджу безкоштовно. В батька є бензиновий, а коли ми придбали електромобіль, то на тому вже ніхто фактично не їздить. Часто їздимо в село за 120 кілометрів, туди доїхали, там зарядили машину і без проблем доїхали назад», - каже вінничанин Тарас.

Трійка бюджетних електрокарів: у Вінниці розповіли, скільки обходяться авто

Трійка бюджетних електрокарів: у Вінниці розповіли, скільки обходяться авто - фото 2 

Трійка бюджетних електрокарів: у Вінниці розповіли, скільки обходяться авто - фото 3

Трійка бюджетних електрокарів: у Вінниці розповіли, скільки обходяться авто - фото 4

Fiat 500e

Передньопривідний трьохдверний міський автомобіль на одному заряді їде до 160 кілометрів. Має батарею 24 кВт. Заряджається 6-7 годин від звичайної розетки 220 вольт, на станції зарядній – 3 години, є зарядка для автомобіля прискореного функціонування, вона може зарядити автівку всього за 30-40 хвилин. Автомобіль коштує 13800 доларів.

Машина має панорамний дах, індивідуальний підігрів сидінь, клімат-контроль, кондиціонер.

Трійка бюджетних електрокарів: у Вінниці розповіли, скільки обходяться авто - фото 5

Трійка бюджетних електрокарів: у Вінниці розповіли, скільки обходяться авто - фото 6

Трійка бюджетних електрокарів: у Вінниці розповіли, скільки обходяться авто - фото 7 

Volkswagen e-Golf

« 5-місне авто має батарею 24 кВт. Є швидка зарядка в комплекті, яка повністю зарядить автомобіль за 3 години. Єдине мотор трошки потужніший ніж у «Нісана» чи «Фіата», тому і швидше їде. Але по комфорту він нічим не поступається.

Заряду вистачає на 160-170 кілометрів. Ціна автомобіля з пробігом, яка привезена з США коштує 23800 доларів. Новий такий автомобіль близько 30 тисяч доларів.

Плюс електромашини це те, що тут непотрібно міняти мастило, фільтри, ремені, а просто потрібно зарядити акумулятор. Є система екстреного гальмування, підігрів, клімат-контроль», - каже фахівець з електромобілів Анатолій.

Трійка бюджетних електрокарів: у Вінниці розповіли, скільки обходяться авто - фото 8

Трійка бюджетних електрокарів: у Вінниці розповіли, скільки обходяться авто - фото 9

Трійка бюджетних електрокарів: у Вінниці розповіли, скільки обходяться авто - фото 10

 

Зазначимо, що Tesla вважається найдорожчим електромобілем.

 

Вінниця.info