8 груд. 2016 14:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

126

0

Центральна ялинка і Соборна засяють новими кольорами, а Новорічні свята у Вінниці будуть з вертепом і смаколиками

Центральна ялинка і Соборна засяють новими кольорами, а Новорічні свята у Вінниці будуть з вертепом і смаколиками

 Центральна ялинка і Соборна засяють новими кольорами, а Новорічні свята у Вінниці будуть з вертепом і смаколиками 


Центральна ялинка і Соборна засяють новими кольорами, а Новорічні свята у Вінниці будуть з вертепом і смаколиками

 Протягом місяці з 19 грудня по 19 січня у Вінниці відзначатимуть Новорічні та Різдвяні свята. Цього року повністю зміниться центральна ялинка, вона буде з новими іграшками та гірляндами в трьох кольорах срібний, червоний і золотий. Соборну освітлять новою ілюмінацією, прикрасять гірляндами також в’їзди у Вінницю. Щодо програми святкувань, то окрім традиційної ходи Дідів Морозів, цього року у Вінниці проведуть фестиваль вуличної їжі FoodFest з зірками проекту «Майстер шеф» та облаштують вертеп біля мерії.

Про це 8 грудня під час прес-конференції повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Основними локаціями, традиційно є Центральний парк, Майдан Незалежності та Європейська площа. На Майдані Незалежності традиційно буде Новорічно-Різдвяна резиденція. Окрім того, там буде встановлена ялинка, та вперше у Вінниці обладнають вертеп. На Європейській площі традиційно працюватиме Різдвяний ярмарок. Головні заходи будуть в центральному парку – біля ялинки. В цьому році ми змінили каркас ялинки. Вона легша та іншої конфігурації. Крім того на ялинці частково замінено ілюмінацію та нові іграшки. Ялинка буде в іншому вигляді буде цікаво, для Вінниці і для гостей міста», - розповів мер Вінниці.

Також Сергій Моргунов повідомив, що на в’їздах в м. Вінницю буде в нова ілюмінація та зміниться дизайн святкового освітлення Соборної.

Центральна ялинка і Соборна засяють новими кольорами, а Новорічні свята у Вінниці будуть з вертепом і смаколиками

Центральна ялинка і Соборна засяють новими кольорами, а Новорічні свята у Вінниці будуть з вертепом і смаколиками - фото 2 

Центральна ялинка і Соборна засяють новими кольорами, а Новорічні свята у Вінниці будуть з вертепом і смаколиками - фото 3

«Будемо встановлювати нову додаткову ілюмінацію що на в’їздах в м. Вінницю, раніше цього не було. Кардинально змінимо ілюмінацію на Соборній. Всі «Розтяжки», які були на центральній вулиці знімаються і переносяться на вулицю Пирогова: від «Урожая» до «Електромережі». На самій Соборній дерева будуть прикрашені в єдиній кольоровій гамі – білого кольору. Також ми провели роботу з бізнесом, який має приміщення по Соборній, щоб вони прикрашали вітрини в білому або синьому кольорах, щоб не було різнобарвної кольорової палітри», - сказав С. Моргунов.

Нові гірлянди будуть прикрашати дерева на Космонавтів – від Хмельницького шосе до вул. Порика.

Докупили цього року ілюмінацію для громадського транспорту. Зміниться також дизайн прикрас, їх форма. 31 грудня, 1 та 7 січня проїзд в громадському транспорті міста – безкоштовний.

Центральна ялинка і Соборна засяють новими кольорами, а Новорічні свята у Вінниці будуть з вертепом і смаколиками - фото 4

Вперше у Вінниці проведуть фестиваль смаколиків – FoodFest.

«FoodFest пройде у форматі презентації. Ми запросили достатньо відомих учасників телепроекту «Майстер-шеф» на телеканалі СТБ - Євген Палівода, Марина Шевченко. Вони презентують смаколики української кухні, швидкої кухні. О 13 годині (15 січня – ред.)пройдуть майстер-класи можна буде скоштувати їжу і придбати те що до смаку», - уточнив Максим Філанчук.

Щодо вертепу, який розмістять на Майдані Незалежності, то він буде аналогічний як в європейських країнах.

«Це фігури людей, там будуть справжні речі з тканин. Там буде гарна фото зона, думаю вона стане популярною у вінничан», - уточнив М. Філанчук.

На відкриття Новорічної резиденції (19 грудня о 16. 00 годині) відбудеться новорічна хода, я якій візьмуть участь 250 – 300 людей. В самій Резиденції, дітлахів 19 грудня зустрічатиме Святий Миколай, а після 25 грудня на зміну йому прийде Дід Мороз, який до того часу повинен повернутись з зони АТО, де планує роздавати подарунки діткам.

З наближенням новорічних свят в мерії нагадують про заборону салютів. Вінничан просять поважати наших Захисників і відмовитись від «бахкань».

Центральна ялинка і Соборна засяють новими кольорами, а Новорічні свята у Вінниці будуть з вертепом і смаколиками - фото 5

Центральна ялинка і Соборна засяють новими кольорами, а Новорічні свята у Вінниці будуть з вертепом і смаколиками - фото 6 

Центральна ялинка і Соборна засяють новими кольорами, а Новорічні свята у Вінниці будуть з вертепом і смаколиками - фото 7 

Вінниця.info