18 лют. 2016 11:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

62

0

Церква закликає прибрати хрест з площі у центрі Вінниці

Церква закликає прибрати хрест з площі у центрі Вінниці

 Члени Ради Церков та релігійних організацій Вінниччини закликали прибрати хрест на площі Небесної Сотні


Церква закликає прибрати хрест з площі у центрі Вінниці

 18 лютого члени Ради Церков та релігійних організацій Вінниччини закликали прибрати хрест на площі Небесної Сотні. Християнський символ з’явився там напередодні разом з оновленою «майданівською» ялинкою.

Про це інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

«Невідомі нам особи на площі Небесної сотні встановили хрест, який мають намір освятити і присвятити його пам'яті загиблим героям. Безумовно, герої, які віддали своє життя на Майдані, захищаючи право українців жити у чесній, вільній та незалежній країни, заслуговують гідного вшанування і молитви за них. В їх пам'ять на Європейській площі встановлено меморіальний знак, біля якого представники всіх конфесій моляться за їх упокій, а також за мир в нашій країні і процвітання народу України», - йдеться в офіційному зверненні духовенства.

Церква закликає прибрати хрест з площі у центрі Вінниці

Рада Церков порівнює встановлення хреста з «незграбною» акцією біля міської ради – тоді на хрести одягли футболки з портретами загиблих воїнів АТО.

«Просимо, якщо є шанування пам'яті героїв, направити свої зусилля, щоб Хрест в їх пам'ять був встановлений з благословенням і молитвою в тому місці, в якому йому буде віддаване належне шанування як символу жертовної любові Бога і пам'яті про убієнних - біля пам’ятного знаку Героям «Небесної сотні», - написали члени Ради Церков у спільному зверненні.

Церква закликає прибрати хрест з площі у центрі Вінниці - фото 2

Церква закликає прибрати хрест з площі у центрі Вінниці - фото 3

ВИННИЦА.info