29 черв. 2011 15:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

45

0

Цьгоріч випускникам Вінниччини конкуренція на вступ до вузів не загрожує

Цьгоріч випускникам Вінниччини конкуренція на вступ до вузів не загрожує

У 2011 році вдвічі скоротилась кількість випускників у Вінницькій області.


Цьгоріч випускникам Вінниччини конкуренція на вступ до вузів не загрожує

У 2011 році вдвічі скоротилась кількість випускників у Вінницькій області.

Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника управління освіти Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Лисак.

На Вінниччині йде стрімка тенденція до зменшення кількості випускників, що сприяє абітурієнтам без зайвого ажіотажу вступати до вищих навчальних закладів. Також випускники попередніх років цьогоріч зможуть безперешкодно приєднатись до студентських лав.

За словами Андрія Лисака, у 2011 році атестати про повну загальну середню освіту отримали 6940 одинадцятикласників, якщо порівнювати ці цифри з попередніми роками, то у 2010 році їх було 11871 осіб, у 2009 – понад 13 тисяч. Тобто протягом останніх років є скорочення майже вдвічі випускників одинадцятих класів.

Все більше дев’ятикласників виявляють бажання припинити навчання у школі та отримати профільну освіту.

«Випускників 9-класів у 2011 році 11887 учнів, їх кількість дещо більша порівняно з минулими роком», повідомив А. Лисак.

В 2011 році 514 випускників 11 класів Вінниччини нагороджено золотою медаллю, срібною – 158. Свідоцтва з відзнакою отримали 1383 випускники, що складає 7,3% від загального числа тих дітей, які закінчили 9 класів.

Щодо зовнішнього незалежного оцінювання, то 24 червня завершилась основна сесія ЗНО предметом «хімія». Загальна кількість осіб, яка пройшла ЗНО у 2011 році становить 8388 абітурієнтів, майже 1,5 тис. осіб, це випускники попередніх періодів.

За інформацією Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти суттєвих порушень у проведенні ЗНО на пунктах тестування не зафіксовано. При цьому кількість апеляцій з якими звернулись учасники ЗНО ще не обліковано, оскільки апеляції надсилалися відразу до Українського центру оцінювання якості освіти. Дана статистика буде подана пізніше.

27 червня відбулася додаткова сесія ЗНО для абітурієнтів, які через об’єктивні причини не змогли взяти участь з об’єктивних причин ця сесія стосувалась предмету «російська мова» в ній взяли участь 3 чоловіка, це особи які перебувають в місцях позбавлення волі.

За словами Андрія Лисака, весь процес Державної підсумкової атестації, який відбувся в 11 та в 9 класі та ЗНО області пройшло організовано, суттєвих порушень та скарг на організацію проведення іспитів та ЗНО не було.

ВИННИЦА.info


0
0