27 груд. 2017 12:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

89

0

Цинізм і жорстокість: 22-річний чоловік замовив вбивство рідного брата через квартиру у Вінниці

Цинізм і жорстокість: 22-річний чоловік замовив вбивство рідного брата через квартиру у Вінниці

 Цинізм і жорстокість: чоловік замовив вбивство брата за 10 тисяч гривень через квартиру в Вінниці


Цинізм і жорстокість: 22-річний чоловік замовив вбивство рідного брата через квартиру у Вінниці

 У Вінниці правоохоронці попередили замовне вбивство. 22-річний чоловік спланував вбивство старшого брата, якому 25 років. Ціну, яку готовий був сплатити за життя рідного брата встановив сам - 10 тисяч гривень. Слідчі майже 2 місяці вели справу, щоб затримали замовника та зібрати доказову базу. Про замовлення вбивства знав і батько хлопців, але по справі він поки що проходить як свідок. Причиною замовного братовбивства стала квартира, площею майже 120 кв.м. у Вінниці, яку батьки отримали від держави, як багатодітна родина та інваліди.

Подробиці розкриття резонансної справи розповів 27 грудня т.в.о. начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос.

«Майже 2 місяці тому ми отримали інформацію, що особа, яка перебувала в місцях позбавлення волі отримала замовлення на вбивство сім’ї. Ми зареєстрували провадження та почали проводити ряд негласних слідчих заходів.

Як з’ясувалось, в м. Вінниці проживала сім’я в кількості 5 чоловік - мати, батько та троє дітей: два сини та донька. Батьки інваліди і діти часто знаходились або в дитячому будинку або в школі-інтернаті. Старший брат, який сьогодні є потерпілим у справі, практично виховував брата та молодшу сестру. Потім сестра вийшла заміж, народила дитину. Одружився і старший брат, в нього народилась донька. Молодший брат залишився проживати з батьками. Батьки проживають в м. Вінниці, отримали квартиру площею майже 120 кв.м. Але батько не захотів ділитись майном з своєю донькою і старшим сином. Дійшло до того, що батько подав позов до суду, щоб позбавити доньку права власності на частку квартири. Суд відмовив йому в задоволення позову. Це обурило батька і молодшого брата, вони почали домагатись відмови від сестри. Приїздили до неї на місце проживання (вона проживає у бабусі – уточн.), влаштовували скандали, навіть дійшло до того, що навесні цього року молодший брат з батьком побили жінку. Про цей випадок дізнався старший брат, він приїхав на місце, заступився за сестру і наніс батькові важкі тілесні ушкодження. За це його засудили до 5 років позбавлення волі умовно. Але батько і молодший син в подальшому продовжили провокувати старшого брата на конфлікт.

Потім знову дійшло до бійок. Восени цього року молодший брат сказав старшому: я тебе вб’ю», - розповідає передісторію Ю. Педос.

Цинізм і жорстокість: 22-річний чоловік замовив вбивство рідного брата через квартиру у Вінниці

За словами керівника Нацполіції області, мотивація вбивства була одна квартира у Вінниці.

«Молодший брат спланував жахливий злочин, який ми попередили. Він звернувся до раніше судимого, який перебував в одній з установ. Вони раніше були знайомі із засудженим, він (засуджений – ред.) і раніше виконував завдання, але не пов’язані з позбавленням життя людини. Чоловік зателефонував до засудженого два місяці тому і сказав: є сім’я, їх треба позбавити життя, маючи на увазі брата і сім’ю. Але в подальшому  він зупинився тільки на братові і попросив знайти людину, яка могла б виконати це жахливе замовлення.

Всі дії були повністю нами контрольовані щохвилинно, як замовника, посередника, і виконавця. Ціна людського життя – 10 тисяч гривень. Ціну замовник назвав сам. Виконавець (умовний вбивця), сказав: назви сам ціну, яку ти можеш заплатити за життя брата, той сказав – 10 тисяч гривень.

Після отримання першої частини коштів – 2 тисячі гривень, умовний виконавець виконав свою роботу. Це, звичайно вже працівниками поліції було імітована вбивство», - розповів керівник ГУ Нацполіції.

За словами Юрія Педоса верхом цинізму є те що фото 22 річного чоловіка, вбивство якого замовляли роздруковував на принтері рідний батько.

«Коли умовний вбивця попросив фотокартку брата, якого потрібно вбити, то допомагав роздрукувати фото рідний батько, вдома в себе на принтері.

При останній зустрічі з умовним виконавцем вбивства, коли чоловік передав фотокартку брата, та кошти, він висловився: «батя сказал мочить». При передачі 500 гривень, замовник був затриманий спецпризначенцями Нацполіції. Відразу після затримання, чоловік не вагаючись дав всі покази на відеокамеру, спокійно розповів: так це я, я замовив…», - говорить Ю. Педос.

За фактом організації, замовлення, виконання умисного вбивства відкрито кримінальне провадження за ст. 115 ККУ. 22-річний чоловік проходить по справі як організатор і замовник вбивства, йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Цинізм і жорстокість: 22-річний чоловік замовив вбивство рідного брата через квартиру у Вінниці - фото 2

Цинізм і жорстокість: 22-річний чоловік замовив вбивство рідного брата через квартиру у Вінниці - фото 3

Цинізм і жорстокість: 22-річний чоловік замовив вбивство рідного брата через квартиру у Вінниці - фото 4

Цинізм і жорстокість: 22-річний чоловік замовив вбивство рідного брата через квартиру у Вінниці - фото 5

Цинізм і жорстокість: 22-річний чоловік замовив вбивство рідного брата через квартиру у Вінниці - фото 6

Цинізм і жорстокість: 22-річний чоловік замовив вбивство рідного брата через квартиру у Вінниці - фото 7

Цинізм і жорстокість: 22-річний чоловік замовив вбивство рідного брата через квартиру у Вінниці - фото 8

Цинізм і жорстокість: 22-річний чоловік замовив вбивство рідного брата через квартиру у Вінниці - фото 9

Вінниця.info, фото інсценізації та затримання ГУ Нацполвції Вінниччини

title