18 січ. 2018 17:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

50

0

Цього року у Вінниці планують встановити 200 відеокамер

Цього року у Вінниці планують встановити 200 відеокамер

 оловина їх буде на території дитячих садочків та об’єктах культури


Цього року у Вінниці планують встановити 200 відеокамер

У 2018 році у Вінниці планують встановити 200 нових відеокамер. Половина їх буде на території дитячих садочків та об’єктах культури. Ще 100 – на вокзалах, на кінцевих зупинках транспорту, на виїздах і в’їздах з міста.

Про це під час презентації ситуаційного центру розповів міський голова Сергій Моргунов.

«Нaдaлі нaм необхідно збaлaнсовaно визнaчaтися з тими місцями, де необхідно стaвити кaмери з високою якістю зобрaження, коштують вони близько 30 тисяч гривень. Нaшa прогрaмa по безпеці передбaченa нa кількa років. Лише цього року ми плaнуємо встaновити в місті близько 200 кaмер. В першу чергу ми їх підключaтимемо в зaклaдaх соціaльної сфери – школaх, сaдочкaх і лікaрнях. Тaкож в мaйбутньому плaнуємо до ситуaційного центру підключити систему «Рубіж», якa дaсть можливість контролювaти aвтомобілі, які зaїхaли тa виїхaли з містa», - зазначив міський голова.

Також у планах встановити обладнання, яке завдяки спеціальним датчикам реагуватиме на витоки хлору, аміаку, нафтопродуктів тощо.

Нагадаємо, що у Вінниці створили ситуаційний центр, який моніторить місто в режимі online. Для цього на вулицях, площадках та в установах встановлено 427 камер відеонагляду, 2 з яких – так звані роботи, що обертаються на 360 градусів. Зображення з них виводиться на екрани диспетчерської служби, розташованої у приміщенні міськради.

Вiнниця.info