4 серп. 2011 16:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

50

0

У Азарова хочуть "розв’язати" руки нічним пияцтвам на Вінниччини

У Азарова хочуть "розв’язати" руки нічним пияцтвам на Вінниччини

Міністерство економічного розвитку й торгівлі пропонує скасувати норму, відповідно до якої роздрібна торгівля алкоголем може заборонятися в місцях, визначених органами місцевого самоврядування


У Азарова хочуть "розв’язати" руки нічним пияцтвам на Вінниччини

Міністерство економічного розвитку й торгівлі ініціює скасування повноважень органів місцевого самоврядування щодо визначення місць, у яких обмежується роздрібна торгівля алкогольними напоями.

Про це сказано в проекті постанови Кабінету Міністрів, розробленому Мінекономіки.

Зокрема, проект припускає внесення змін до правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями, затверджені урядовою постановою №854 від 30 липня 1996 року.

Так, пропонується виключити в цих правилах норму, відповідно до якої роздрібна торгівля алкоголем може заборонятися в місцях, визначених органами місцевого самоврядування.

У пояснювальній записці до проекту зазначено, що таку нормо передбачено в правилах роздрібної торгівлі алкоголем, однак відсутня у законі "Про державне регулювання виробництва й обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів".

Документ було розроблено з метою усунення розходжень між положеннями вказаного закону й правилами торгівлі алкоголем з метою недопущення виникнення перешкод для суб'єктів господарювання під час здійснення ними роздрібної торгівлі алкоголем, і щоб уникнути конфліктних ситуацій між цими суб'єктами й органами місцевого самоврядування й інших контролюючих органів.

Нагадаємо, що у жовтні 2008 року Вінницька обласна рада ввела обмеження на торгівлю алкогольними напоями.

Зокрема, облрада обмежила час торгівлі спиртними напоями з 11:00 до 23:00 у закладах громадського харчування і з 11:00 до 21:00 - в об'єктах торгівлі на території Вінницької області.

Окрім того, в області заборонено продаж алкогольних напоїв у торговельних приміщеннях або закладах громадського харчування, у яких площа для обслуговування покупців менше 50 кв. м, і введено обов'язкове надання суб'єктами підприємницької діяльності, які отримують ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, довідки про площу відповідного приміщення, що видається органами державної технічної інвентаризації.

ВИННИЦА.info


0
0