7 черв. 2017 12:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

50

0

У депутатів Вінницької облради буде безкоштовний проїзд?

У депутатів Вінницької облради буде безкоштовний проїзд?

 Проект рішення депутати розглянуть під час чергової сесії Вінницької обласної ради, яка відбудеться 30 червня


У депутатів Вінницької облради буде безкоштовний проїзд?

 Депутати Вінницької обласної ради підготували проект рішення «Про затвердження положення Про порядок та умови відшкодування депутатам обласної ради витрат, пов’язаних з депутатською діяльністю».

В документі йдеться про безоплатний проїзд обранців територією відповідної ради на залізничному, автомобільному та водному транспорті, не залежно від форми власності, а також всіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі).

Для цього депутатам мають закупити проїзні документи тривалого використання, або одноразові – квитки, жетони, талони.

Якщо проїзного немає, то отримати відшкодування можна буде, написавши заяву, прикріпивши до неї документи, що підтверджують суму, втрачену на дорогу. Кошти повертатимуть на банківський рахунок.

«…1.4.Установити, що право депутатів місцевих рад на безплатний проїзд територією відповідної ради на залізничному, автомобільному і водному транспорті, незалежно від форми власності, а також всіма видами міського пасажирського транспорту (за винятком таксі) реалізується шляхом надання їм відповідною місцевою радою або її виконавчим органом проїзних документів тривалого (місячні, квартальні) або одноразового використання - квитки, талони, жетони тощо.

1.5 Придбання місцевою радою або її виконавчим органом проїзних документів здійснюється на підприємствах транспорту за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів у межах асигнувань на утримання відповідної ради.

2. Порядок відшкодування витрат

Відшкодування витрат депутату обласної Ради, який проживає за межами населеного пункту, де проводиться захід, сесійна та поза сесійна робота депутата, та працює громадська приймальна здійснюється на підставі заяви депутата про відшкодування витрат, пов’язаних з депутатською діяльністю, підтверджуючих документів на проїзд, якщо Радою не придбаний проїзний документ, та авансового звіту.

2.2 Облік та контроль за використанням проїзних документів здійснюється у порядку, визначеному відповідною місцевою радою.

2.3 Витрати, пов’язані із відрядженням депутата обласної ради за розпорядженням голови обласної Ради для участі у заходах, визначених головою Ради, відшкодовуються у розмірі, встановленому законодавством України та авансового звіту депутата.

2.4 Загальний відділ виконавчого апарату обласної Ради подає до відділу фінансового забезпечення виконавчого апарату обласної Ради розпорядження голови обласної Ради про відрядження депутата з питань, віднесених до повноважень, у випадках відрядження депутата за межі області.

2.5 Для отримання коштів та відшкодування витрат депутату обласної Ради необхідно відкрити рахунок в установі банку, з якою обласна Рада уклала договір, та подати до відділу фінансового забезпечення виконавчого апарату копію паспорту та індивідуального податкового номеру», - йдеться в тексті проекту рішення.

Варто зазначити, що даний проект рішення депутати розглянуть під час чергової сесії Вінницької обласної ради, яка відбудеться 30 червня. 

Вінниця.info