28 лют. 2018 11:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

320

0

У лісах Вінниччини живуть дикі коти

У лісах Вінниччини живуть дикі коти

 У лісах Вінниччини живуть дикі коти


У лісах Вінниччини живуть дикі коти

 На території лісів Вінниччини порахували тварин. За даними держлісгоспу, в області мешкає 21 дикий лісовий кіт.

«Так, дикий лісовий кіт зустрічається і на території Вінницької області. За підсумками обліку диких тварин, який лісівники держлісгоспів ВОУЛМГ провели в січні-лютому цього року, 21 такий «вусолапохвіст» проживає в лісових угіддях Чечельницького держлісгоспу.

Лісовий кіт - справжній хижак. Кидатися до такого чуда з бажанням погладити, взяти на руки чи зробити разом селфі категорично не радимо. Тим паче, він і не підпустить - кіт лісовий, зазвичай, ховається у своїх лісових володіннях і уникає людей. Вага такого красеня може сягати 10-15 кг, довжина тіла - 90 см, а хвоста - 35 см! Ласує «киця» дрібними гризунами, птахами, комахами і навіть ... зміями! За добу може з'їдати 10 і більше гризунів - це вам не домашній улюбленець, який задовольниться двома-трьома. Із милого - цей хижак, за бажання, може муркотіти», - йдеться в повідомленні Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства у «Фейсбук». 

У лісах Вінниччини живуть дикі коти

Нагадаємо, що сім мaленьких зубриків з'явилося зa минулий рік у стaді вінницьких зубрів. Мешкaють вони в Улaдівському лісництві Хмільницького держлісгоспу. Всього нa території облaсті живе 93 зубрa.  

Вінниця.info