4 лип. 2018 17:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

102

0

У Немирівській ОТГ змінять цільове призначення 10 об’єктів нерухомості, серед яких школи, дитсадки та кінотеатр

У Немирівській ОТГ змінять цільове призначення 10 об’єктів нерухомості, серед яких школи, дитсадки та кінотеатр

 На Вінниччині взялись за інвентаризацію нерухомості


У Немирівській ОТГ змінять цільове призначення 10 об’єктів нерухомості, серед яких школи, дитсадки та кінотеатр

 В Немирівській міській ОТГ провели інвентаризацію об’єктів нерухомості, що в комунальній власності громади. Планують змінити цільове призначення 10 споруд, які не функціонують більше трьох років та перебувають у аварійному стані. На громадських слуханнях погодили дане питання, далі на сесії міської ради рішення прийматимуть депутати.

Розглянуть питання щодо зміни цільового призначення:

  • фельдшерсько-акушерського пункту в с. Стрільчинці;

  • комплексу будівель та споруд (приміщення школи) в с. Лука;

  • приміщення дитячого садка в с. Никифорівці;

  • приміщення школи в с. Никифорівці;

  • приміщення клубу в с. Дубмаслівка;

  • приміщення школи в с. Гостинне;

  • будівля старої школи в с. Язвинки;

  • будівля школи в с. Супрунівка;

  • водогрязелікарня на 10 ванн в м. Немирів;

  • будівля кінотеатру «Іскра» в м. Немирів…

«На територіях сіл є приміщення комунальної власності територіальних громад, які не використовуються за цільовим призначенням більше 10 років. Вони не фінансуються ні з якого рівня бюджету, а стоять ніким не затребувані і підлягають руйнації. Мета – зберегти те що є, аби в подальшому можна було використати будівлі, щоб були надходження до бюджету, щоб можна було створити робоче місце…», - пояснив Вiнниця.info заступник міського голови Іван Дзюбак.

На запитання, що в Немирові планують робити з будівлею кінотеатру, яка в центрі міста, Іван Дзюбак відповів, що пропозиції є різні, але рішення приймуть на сесії.

«Років десять тому Немирівська міська рада просила районну раду передати кінотеатр у власність міста. Там планувались репетиційні зали і молодіжний культурно розважальний центр. Але тоді депутати райради категорично відмовились це робити. Далі події розвивались за найгіршим сценарієм - його (кінотеатр – ред.) розграбували, впали дві панелі перекриття… Зараз одні люди кажуть, що його треба знести і зробити велику площу, інші кажуть там можна щось зробити, аби знайшовся інвестор», - зазначає посадовець.

Щодо фельдшерсько-акушерського пункту в с. Стрільчинці, то мова йдеться про іншу будівлю.

«Ми не змінюємо цільове призначення фельдшерсько-акушерського пункту, він там є і знаходиться в двоповерховому приміщенні. Там працюють, надають послуги в комфортних умовах. Мова йде про інше приміщення, яке зруйноване і заростає бур’яном. На папері числиться, що те приміщення є ФАП», - говорить І. Дзюбак.

Вiнниця.info