12 листоп. 2014 15:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

82

0

У новій Раді буде два екс-губернатори Вінниччини

У новій Раді буде два екс-губернатори Вінниччини

 Та колишній голова обласної ради


У новій Раді буде два екс-губернатори Вінниччини

Як відомо Центральна виборча комісія встановила остаточні офіційні результати позачергових виборів до Верховної Ради в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та визнала обраними 196 народних депутатів України в одномандатних виборчих округах.

За партійними списками обрано 225 депутатів. Загалом ЦВК визнала обраним 421 із 423 народних депутатів, які обиралися на позачергових виборах.

Вінниччину у новому Парламенті представлятиме й чимало вінничан. Серед новообраних народних депутатів до Парламенту пройшли два екс-губернатори Вінниччини та колишній голова Вінницької обласної ради.

Так, народним депутатом став екс-губернатор Вінниччини Анатолій Матвієнко, який потрапив до ВР за списком партії «Блок Петра Порошенка» (№32 у виборчому списку).  

 У новій Раді буде два екс-губернатори Вінниччини

Анатолій Матвієнко з червня 1996 по березень 1998 року був головою Вінницької облдержадміністрації.

У 1990 р. Анатолій Матвієнко був обраний народним депутатом України. Входив до складу Президії Верховної Ради України, очолював Комісію у справах молоді, був співголовою міжпарламентської комісії України і Російської Федерації. Був головою Трудового конгресу України, пізніше – Народно-демократичної партії України.

Працював президентом Центру економічних і політичних досліджень, головою ради Фонду сприяння розвитку мистецтв в Україні. Також був депутатом Верховної Ради України 3, 4, 5 та 6 скликання.

У 2012 році балотувався по виборчому округу №17 (Вінницька область), проте зняв свою кандидатуру на користь Григорія Заболотного.

Також до новообраного Парламенту увійшов Олександр Домбровський, який балотувався по виборчому округу №11 (частина міста Вінниця).

У новій Раді буде два екс-губернатори Вінниччини - фото 2

У 2002–2005 Олександр Домбровський був міським головою Вінниці, а з лютого 2005 до квітня 2010 головою Вінницької обласної державної адміністрації. У 2012 році пройшов до Парламенту по виборчому округу №11 (частина міста Вінниця).

Зазначимо, що до ВР пройшов колишній голова обласної ради - Григорій Заболотний, за списком партії «Блок Петра Порошенка» під номером 27.

У новій Раді буде два екс-губернатори Вінниччини - фото 3

Григорій Заболотний був обраний у квітні 2006 року головою Вінницької обласної Ради.

На виборах до Верховної ради 2012 року переміг і став народним депутатом України від округу № 17 (центр місто Ладижин).

ВИННИЦА.info

 

 


0
0