10 верес. 2014 14:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

51

0

У Порошенка отримали проект ратифікації Угоди з ЄС

У Порошенка отримали проект ратифікації Угоди з ЄС

Міністерство закордонних справ України 1 вересня передало в Адміністрацію Президента України пакет документів щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом


У Порошенка отримали проект ратифікації Угоди з ЄС

 Міністерство закордонних справ України 1 вересня передало в Адміністрацію президента пакет документів щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це повідомляють джерела видання Дзеркало тижня.

За словами джерел, МЗС спільно з іншими відомствами завершив роботу над технічною підготовкою тексту Угоди про асоціацію.

Також в АП передали законопроект про ратифікацію Україною УА, який нещодавно був погоджений усіма необхідними міністерствами, зокрема, Мін'юстом.

Тепер черга за президеном - Петро Порошенко повинен передати Угоду на ратифікацію у Верховну Раду.

Раніше заступник глави АП Валерій Чалий обіцяв, що президент "після відповідних процедур" подасть документи по СА до парламенту відразу після отримання їх з МЗС.

Це повинно статися до 16-18 вересня - саме на цей час призначено сесію Європарламенту. Зі свого боку комітет з міжнародних справ ЄП попередньо схвалив ратифікацію для фінального голосування в Стразбурзі. Цим самим ЄС висловився за ратифікацію угоди з Україною за прискореною процедурою, щоб підкреслити солідарність з нею.

Як відомо, планується, що ратифікація документа Україною і Євросоюзом відбудеться в один день. У разі одночасної ратифікації, угода набуде чинності з 1 листопада цього року (до цього часу діє одностороннє скасування Євросоюзом торговельних мит на імпорт з України).

УНІАН


0
0