16 берез. 2016 17:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

51

0

У Раді розглянули подання, яке змінить адміністративно-територіальний устрій Вінниччини

У Раді розглянули подання, яке змінить адміністративно-територіальний устрій Вінниччини

 На пленарне засідання Верховної Ради винесуть питання про віднесення м. Калинівки до міст обласного значення


У Раді розглянули подання, яке змінить адміністративно-територіальний устрій Вінниччини

 15 березня на засіданні Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування було розглянуто подання Вінницької облради щодо віднесення м. Калинівка Вінницької області до категорії міст обласного значення.

До участі в обговоренні було запрошено міського голову районного центру - Анатолія Шамалюка. За підсумками засідання було схвалено рішення про розробку та внесення на розгляд ВРУ відповідний проект Постанови.

У Раді розглянули подання, яке змінить адміністративно-територіальний устрій Вінниччини

За Законом України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» Калинівська міська та Дружелюбівська сільська ради рішеннями від 25 серпня 2015 року об'єдналися в Калинівську міську територіальну громаду з адміністративним центром у місті Калинівка, включивши до її складу села Дружелюбівка, Прилуцьке, селища Калинівка Друга, Рівнинне.

Економіка населеного пункту налічує 8 стабільно працюючих  промислових підприємств, на території громади здійснюють діяльність 2500 фізичних осіб - підприємців, є соціально-культурні та освітні об’єкти, медичні заклади.

Місто має Стратегічний план розвитку до 2020 року.

Народний депутат з Вінниччини Сергій Кудлаєнко, який є заступником голови комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування переконаний, що із статусом міста обласного значення Калинівка матиме кращі умови для розвитку інфраструктури і соціальної сфери.

«Є всі підстави говорити про спроможність Калинівської територіальної громади із адміністративним центром у м. Калинівка. Віднесення до категорії обласного значення дасть місту збільшення надходження коштів до місцевого бюджету. А це - кращі умови для поліпшення інвестиційного клімату, розвитку інфраструктури та соціальної сфери. Я щиро бажаю успіху калинівчанам! Відповідальність, яку бере на себе громада, обов’язково буде підтримана! Так працюють процеси децентралізації і це реальна можливість для людей впевнено хазяйнувати на своїй землі!», - підкреслив Сергій Кудлаєнко.

У Раді розглянули подання, яке змінить адміністративно-територіальний устрій Вінниччини - фото 2

У Раді розглянули подання, яке змінить адміністративно-територіальний устрій Вінниччини - фото 3

ВИННИЦА.info