12 трав. 2018 09:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

300

0

У санаторії «Поділля» за допомогою ЛФК відновлюють хребет, а у дітей лікують сколіоз

У санаторії «Поділля» за допомогою ЛФК відновлюють хребет, а у дітей лікують сколіоз

 У санаторії «Поділля» за допомогою ЛФК відновлюють хребет, а у дітей лікують сколіоз


У санаторії «Поділля» за допомогою ЛФК відновлюють хребет, а у дітей лікують сколіоз

 Далеко не завжди традиційна медикаментозна терапія дозволяє позбутися від деяких захворювань. Для лікування використовуються інші підходи. Якщо мова йде про опорно-руховий апарат, то без лікувальної фізкультури точно не обійтися, - переконаний заступник директора з медичної частини санаторію «Поділля» Леонід Марчук. ЛФК являє собою комплекс спеціально розроблених методів і профілактики різних недугів за допомогою особливих фізичних вправ.

Фахівці санаторію проводять діагностику організму перед тим, як призначити спеціальну гімнастику. Після цього розробляють індивідуальний набір вправ лікувальної фізкультури для кожного пацієнта.

ЛФК дозволяє розробити м'язи навколо хребта, збільшити їх пластичність, зміцнити. Крім того, вправи допоможуть підсилити кровотік в м'язах, суглобах, запобігаючи подальший розвиток патології.

«Здається, що лікувальна фізкультура, це нічого серйозного. Насправді ж вона займає друге місце за ефективністю лікування опорно-рухового апарату. Така методика може повністю відновити хребет і стовідсотково покращить самопочуття. Хребці поєднуються між собою за допомогою м’язів та зв’язок. Коли вони втрачають свою еластичність та пружність, маємо проблеми зі спиною і, як результат, неправильну осанку. Якщо все в тонусі, то і проблем немає, ми ходимо рівно», - пояснює Леонід Марчук.

У санаторії «Поділля» за допомогою ЛФК відновлюють хребет, а у дітей лікують сколіоз

Лікувальна фізкультура показана в будь-якому віці майже при всіх захворюваннях, травмах та їх наслідках. Найефективніше, звичайно, при хворобах опорно-рухового апарату: грижах, протрузіях міжхребцевих дисків, остеохондрозі, радикулітах, захворюваннях суглобів (артрити, артрози), болях у спині (шийному, грудному, поперековому відділі), невралгія, сколіозах.

Щодо останнього, то санаторій «Поділля» розробив комплекс ЛФК спеціально для дітей. В шкільному віці дуже часто трапляється така проблема як порушення постави (сколіоз, кіфоз, лордоз). Ці проблеми виникають в основному через те, що учні неправильно сидять за партами, багато часу проводять за комп’ютером, телевізором, ведуть малорухливий спосіб життя. Тільки невелика кількість дітей відвідують спортивні секції. Якщо дитина не займається елементарною фізкультурою, то її м’язова система стає слабкою, м’язи просто не тримають скелет.

«Якщо ви помітили навіть незначні відхилення, звертайтеся до наших спеціалістів. Розвиток хвороби краще попередити на ранній стадії. Незабаром літні канікули – гарний час, щоб привести здоров’я вашої дитини в порядок», - запевняє Леонід Марчук.

У санаторії «Поділля» заняття ЛФК відбуваються у групах. Зазвичай, їх у закладі 5-6. Щоб процедура дала максимально позитивний ефект, проводять її у басейні з теплою водою. Гідрокінезотерапія дозволяє м’язам розслабитися.

У санаторії «Поділля» за допомогою ЛФК відновлюють хребет, а у дітей лікують сколіоз - фото 2

Мінімальний курс ЛФК – 14 днів. За цей період інструктор навчить вас основних вправ, які потрібно повторювати вдома. Напише програму. Адже активний спосіб життя – запорука гарного здоров’я.

Варто зазначити, що за допомогою лікувальної фізкультури позбуваються також захворювань серцево-судинної системи.

Адреса санаторію «Поділля»: вул. Курортна, 10, м. Хмільник, Вінницької області, інд. 22000

Відповіді по медичним питанням:

+38 (098) 93-34-366 (Київстар)

+38 (066) 16-12-113 (MTC)

Відділ реєстрації та реалізації путівок:

+38 (04338) 2-44-31

+38 (067) 23-23-415 (Київстар)

+38 (063) 68-55-053 (Life)

+38 (095) 63-59-606 (MTC)

+38 (04338) 2-31-02 (Факс)

Читайте також: У санаторії на Вінниччині грижі хребта лікують без операцій.