15 трав. 2017 15:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

47

0

У селі на Вінниччині заборонили продавати свиней

У селі на Вінниччині заборонили продавати свиней

 Після африканської чуми в селі на Вінниччині заборонили продавати свиней


У селі на Вінниччині заборонили продавати свиней

 15 травня в селі Мар’янівка Барського району зняли карантин, який запровадили через спалах африканської чуми свиней 3 квітня. Проте на територрії населеного пункту ще півроку діятиме заборона на продаж свиней - на ринку та заготівельникам. Таке рішення ухвалили під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

Про це повідомляє прес-служба Барської РДА.

«1. У зв’язку із виконанням в повному обсязі плану заходів з локалізації та ліквідації спалаху захворювання африканською чумою свиней у господарстві в с.Мар’янівка,... зняти карантин по африканській чумі свиней з села Мар’янівка Барського району Вінницької області з 10 години 15 травня 2017 року.

2. На термін 6 місяців після зняття карантину встановити обмеження:

2.1. У епізоотичному осередку, де мало місце захворювання на АЧС, відновлення поголів’я свиней, інших видів тварин і птиці  дозволяється через 6 місяців…

2.2. У карантинній зоні, зоні захисту с.Мар’янівка заборонити продаж свиней на ринку та закупівлю господарствами свиней у населення.

3. Протягом року на місці захоронення спалених трупів свиней або захоронення гною забороняється проводити земляні роботи.

4. Посилити заходи державного нагляду (контролю) за обігом підконтрольної продукції. Особливу увагу звернути на реалізацію м’яса свинини та продукції з неї.

5. Сільським головам: с. Ялтушків, с. Матейків, с. Лука-Барська, міському голові м.Бар - облаштувати ринки для торгівлі живими тваринами згідно вимог чинного законодавства. В разі відсутності можливостей по облаштуванню ліквідувати стихійну торгівлю тваринами на території територіальних громад.

6. Забезпечити дотримання усіма суб’єктами господарювання, які утримують свиней, незалежно від форми власності та підпорядкування, діяльність яких пов’язана з утриманням свинопоголів’я, вимог ветеринарно-санітарного законодавства, зокрема щодо «закритого» режиму роботи. В разі неможливості  виконання припиняти їх діяльність відповідно до діючого законодавства.

7. Користувачам мисливських угідь здійснювати постійні обходи мисливських угідь по затверджених маршрутах. При виявленні трупів та хворих диких свиней терміново повідомляти управління Держпродспоживслужби в Барському районі.

8. Продовжити моніторинг циркуляції збудника АЧС серед диких та домашніх свиней.

9. Продовжити роз’яснювальну роботу серед населення щодо профілактики занесення вірусу африканської чуми свиней в господарства, незалежно від форми власності», - йдеться у висновку районної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

Вінниця.info